person_outline
search
hrendeitpt
Još jedna u nizu EU smicalica! Kada novac stavite u banku možete ostati bez njega!

Još jedna u nizu EU smicalica! Kada novac stavite u banku možete ostati bez njega!

U slučaju da banka zapadne u financijske poteškoće, ista ima pravo zatvoriti vrata (proglasiti 'bankarski blagdan'), zabraniti podizanja novca, konfiscirati ga i taj novac iskoristiti za krpanje vlastitih financijskih problema!

Pod krinkom brige za porezne obveznike bankarske elite i njima poslušni birokrati su odlučili kako se novac koji imamo u banci više ne smatra našim novcem nego je dio 'kapitalne strukture banaka'. Novac uplaćen u banku prestaje biti vaš novac. Uplatom postaje bankarov novac.

Skupina G20, EU birokracija i bankarski lobiji su ovom igrom pretencioznih riječi de facto i de iure dali bankama pravo vlasništva nad našim depozitima. Ovaj novi način pljačke su nazvali 'bail-in'.

U slučaju da banka zapadne u financijske poteškoće, ista ima pravo zatvoriti vrata (proglasiti 'bankarski blagdan'), zabraniti podizanja novca, konfiscirati novac klijenata i taj novac iskoristiti za krpanje vlastitih financijskih problema. Ovaj scenarij se odigrao na Cipru i sada je standardna procedura na globalnoj razini.

Nekada smo novac nosili u banku kako nas ne bi opljačkali, a danas ga nosimo da nas opljačka sama banka. Kada bankarima ide dobro kupuju zlatne slavine i isplaćuju milijunske bonuse. Kada im ide loše opljačkaju porezne obveznike i klijente i opet isplate sebi milijunske bonuse. Sve to uz pomoć pokorne državne i EU birokracije.

U euro-zoni nacionalne institucije više nisu zadužene za rješavanje problema banaka koje su pred bankrotom. Taj dio državnog suvereniteta je tiho i krišom prepušten najnovijem kraku EU hobotnice. EU birokracija je već tužila 6 država radi 'neposlušnosti'.
Nekada samostalne i suverene države postale su kmetovi EU. Tu spada i Hrvatska.

Umjesto da puste neodgovorne banke i bankare da bankrotiraju, birokracija ih štiti i čini još neodgovornijima. Na upite birokrati kratko odgovaraju kako su ti zakoni doneseni da zaštite sve nas!

Na žalost pod 'nas' ne misle na prosječnog građanina Republike Hrvatske, nego na sebe, svoju birokratsku kliku i bankarske lobije. To je ekskluzivan klub i u njemu nema mjesta običnim ljudima.
EU birokrati nas umiruju govoreći da je bail-in scenarij malo vjerojatan te da su ta pravila tu samo reda radi.

Pokušavaju svim silama sakriti što se dogodilo na Cipru i u Grčkoj. Skrivaju problem s nesolventnosti i neprofitabilnosti banaka u Portugalu. U sličnoj situaciji je i Deutsche Bank, najveća banka u EU. Vrijednost njenih dionica je pala za 90% od 2007. Talijanske banke Unicredit, Intesa i Banco Monte dei Paschi su izgubile 50% vrijednosti.

Ništa nije vječno, pa tako niti banke.

Naš savjet: povucite novac i kupujte zlato!

Autor: Leave

NAPOMENA: Ponovno nam upadaju u računalo i mijenjaju slike u objavama kako bi nas učinili neozbiljnima! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – političara – cionista koji otvoreno rade protiv, kako hrvatskog, tako i protiv interesa ostalih naroda u regiji! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

Last modified on Saturday, 12 May 2018 15:40
(15 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: