person_outline
search
hrendeitpt
Maske konačno padaju: vatikanski tajnik, kardinal Parolin sudjelovao je na godišnjem skupu masonsko-iluminatske skupine Bilderberg!
papa franjo i vatikanski tajnik parolin
Vincent V. Vincent V.
  • Posted
  • Read 12912 times

Maske konačno padaju: vatikanski tajnik, kardinal Parolin sudjelovao je na godišnjem skupu masonsko-iluminatske skupine Bilderberg!

To je vrhunac licemjerne dosadašnje vatikanske politike, u zadnjih 5 godina, od kada je Bergoglio na čelu Vatikana, odkada se Vatikan malo pomalo, otvoreno započeo priklanjati globalističkoj eliti i agendi stvaranja Novoga svjetskog poretka.

Vijest da je najviši vatikanski crkveni dužnosnik po položaju nakon pape, početkom lipnja sudjelovao na skupu glavne svjetske globalističke skupine, koju predvode masonski iluminati, u hrvatskim medijima prošla je malo ili nikako zapaženo. Mainstream mediji u službi te elite naravno prešućuju bilo kakve vijesti o skupini Bilderberg, dok su od neovisnih medija i portala, samo neki rijetki, objavili ovu vijest.

Naravno, iz Vatikana je stiglo ''objašnjenje'' da je kardinal Pietro Parolin sudjelovao na skupu Bilderberga, eto da bi bio u dijalogu sa svjetskim čelnicima i da sudjeluje u rješavanju svjetskih problema i slično. Vatikan se pravi lud, odnosno, kao i dosada pokušava vjernike napraviti budalama i naivcima, kao da je skup Bilderbergovaca međunarodni skup kršćanskih crkava svijeta, a ne tajni skup podmukle, kriminalne i prije svega antikršćanske globalistočke cionističke elite.

Osim kardinala Parolina, za nas je ovaj put također bila zanimljiva činjenica da je na skupu sudjelovala srpska premjerka, inače polu-Hrvatica i lezbijka, Ana Brborić. Koja je, kako je poznato, globalistički dresirana u SAD-u, u američkoj državnoj organizaciji USAID-u i organizacijama bliskim Trilaterali. Poziv srpskoj premjerki pokazuje da je i srpska politička vrhuška plaćenici globalističke elite, isto kao i hrvatska politička vrhuška. I da je cilj Srbiju i ostatak bivših jugoslavenskih republika, BiH, Crnu Goru i Makedoniju ugurati u EU i tzv. "euroatlanske integracije", tako da se popuni "crna rupa", koja sada zjapi između članica EU Hrvatske i Mađarske na jednoj i Bugarske, Rumunjske i Grčke na drugoj strani, da se tako spriječi svaki utjecaj Rusije i da tako cijelo područje Balkana bude uključeno u "eurloatlanske integracije" (čitaj: u čvrsti zagrljaju cionističke globalističke elite).

unnamed 2

pietro parolin 754ae6bc89ded276bca47993a09e0b72 view article new

H20171030024919crop

I naši politički slugani, Plenković i Kolinda, dio su ove globalne zločinačke organizacije 

Vučić i srbijanska vrhuška od početka žele u EU i u "euroatlanske integracije" i naravno da je Vučić za premjerku svjesno odabrao pro-američku lezbijku. To je bio jasan znak. Sve ostalo je gluma i igrokaz poslušnika Vučića, koji je srpska verzija grčkog blefera Aleksisa Ciprasa. Tako je Cipras prije 3-4 godine, govorio da će Grčka izići iz EU i prikloniti se Rusiji i tako zavarao mnoge u Europi. Ali čim je dobio vlast, Cipras je pokazao svoje pravo lice, da je Sorosev plaćenik i prodao je ionako iscjeđenju i opljačkanu Grčku lihvarima u bescjenje.

"Mi smo zahvalni Washington Postu, New York Timesu, Time Magazinu i drugim velikim medijima, čiji su glavni urednici u prošlosti sudjelovali na našim sastancima skupine Bilderberg, jer su gotovo 40 godina poštovali naše povjerenje i nisu o tomu ništa izvješivali u javnosti. Za nas bi bilo nemoguće stvoriti naše planove za svijet, da smo svih tih godina stajali u središtu pažnje javnosti i medija. Sada je naš posao dobro isplaniran i možemo stvoriti svjetsku vladu. Nadnacionalna suverenost svjetskih banaka i intelektualne elite je važnija od nacionalnog samodređenja država, koje je prakticirano zadnjih stoljeća."

Ovo je izrekao David Rockefeller 1991. godine. Dugi niz desetljeća, siva eminencija te svjetske elite, i do svoje smrti prije 3 godine glavni "kum" svjetske globalističke mafije. Obitelji Rockefeller, Rotschild i još 6 židovskih bankarskih obitelji, vlasnici američke središnje banke, FED, stoje iza svih globalističkih organizacija i društava, tako i iza skupine Bilderberg. Koja jednom godišnje na svojoj konferenciji okuplja globalističku elitu iz SAD i većinom iz zapadne Europe. Skupinu Bilderberg osnovao je 1954. zagonetni Jozef Hieronim Retinger. Bivši jezuit njemačkog podrijetla, rođen u Poljskoj, o kojemu se malo zna, jer se uvijek držao u pozadini.

Prije 1. svjetskog rata studirao je u Parizu i kasnije je otišao u Veliku Britaniju gdje je proveo ostatak života.Tamo je bio umrežen sa najvišim britanskim masonskim krugovima u elitnoj organizaciji Chatham House, jednoj od najvažnijih organizacija anglosaksonske i globalističke elite do danas. Pored poznatog grofa Coudenhove-Kalergija, Retinger je bio jedan od glavnih ljudi, koji su po nalogu Rockefellera i Rotschilda, nakon 2. svjetskog rata iz pozadine vukli konce u procesima za ujedinjenjenje Europe.

7. svibnja 1946. Retinger je održao govor u prostorijama Chatham Housea u Londonu u kojem je predstavio koncept ujedinjenja Europe i povezivanja Europe sa SAD-om. Od tih njegovih planova i aktivnosti, nekoliko godina kasnije nastala je ideja o zajedničkom skupu elite, koji je održan 1954. u hotelu Bilderberg u mjestu Oosterbeek kod Arnheima u Nizozemskoj. To je bilo rođenje skupine Bilderberg, koja je dobila ime po tom hotelu. Bilderbegovci su na toj svojoj prvoj osnivačkoj konferenciji 1954. odlučili da se stvori EU i pripremili sve planove i dokumente za Rimske ugovore, koji su službeno usvojeni tri godine kasnije 1957., i tako su udareni temelji Europske ekonomske zajednice, koja će početkom 90-ih godina biti pretvorena u političku EU. Od tada pa do danas, svake godine, većinom početkom lipnja, održava se godišnja konferencija skupine Bilderberg, iza zatvorenih vrata.

Samo probrani novinari mogu sudjelovati na tim konferencijama. Svi sudionici godišnjih konferencija moraju se držati "chathamskih pravila" (chatham rules), koje je osmislio Retinger. Po tim pravilima, svaki sudionik je obavezan na održavanje tajnosti i ne smije davati u javnost, ono o čemu se govorilo, i što se odlučilo na toj konfernciji. Tom prvom osnivačkom konferencijom skupine Bilderberg 1954. godine, predsjedavao je nizozemski princ  Bernhard, muž tadašnje nizozemske kraljice  Juliane, otac donedavne kraljice Beatrix i djed novog kralja Willema Alexandra.

Princ Bernhard, bio je podrijetlom iz njemačke plemićke obitelji i 30-ih godina je bio član Hitlerove strake NSDAP i član SS-a. Kasnije je postao britanski čovjek, koji je pred kraj 2. svjetskog rata iz Londona, bio zadužen za pripremanje invazije Britanaca u Nizozemskoj 1944. Međutim, Bernhardova veza, u Nizozemskoj, osoba koji je trebala sve pripremiti, bila je dvostruki agent i odala plan Nijemcima, tako da je ta tajna operacija britanske vojske, zvana "Market garden" završila katastrofano za Britance, sa brojnim žrtvama.

Britanski časnik koji je tada bio zapovjednik jedne britanske jedinice u toj neuspjeloj operaciji bio je Lord Peter Carrington, koji će desetak godina kasnije, nakon osnivanja skupine Bilderberg postati član vrhuške skupine Bilderberg, a kasnije i dugogodišnji predsjedavajući godišnjih konferencija Bilderberga. To je onaj lord Carrington, koji je za vrijeme Domovinskog rata u ulozi međunarodnog mirovnog pregovarača mutikašio po Hrvatskoj. Lord Carrington se također nalazi na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci. Britanska kraljevska kuća i nizozemska kraljevska kuća, kao i cijela nizozemska politička vrhuška od početka su uključeni u same vrhove skupine Bilderberg.

Chatham House i Rockefellerovo "Vijeće za vanjske odnose" (Council on foreign relations, kratica CFR) iz New York, do danas igraju glavnu ulogu u pripremanju i održavanju godišnjih konferencija skupine Bilderberg. CFR i Chatham House osnovani su zajednički, jedan za drugim, 1920. i 1921, godine, u dogovoru između američke i britanske elite, u cilju povezivanja SAD i tadašnje britanske imperije i uspostavljanju svjetske države pod angloameričkom kontrolom. Chatham House se tada prvotno zvao "Kraljevski institut za međunarodne odnose" (engleska kratica: RIAA), 2004. se preimenovao u Chatham House. Chatham House u Londonu u kojem caruju Rotschildi, a članovi su engleska kraljevska kuća i cijela britanska politička i bankarska elita, je britanska pobratimska pajdaška organizacija Rockefellerovog CFR-a u New Yorku.

CFR je političko krilo FED-a i ostale oligarhijske i korporativne elite i stvarna vlada SAD-a iz sjene, glavno predstavništvo tzv. "duboke države". Članovi CFR-a su cijela američka politička, bankarska i oligarhijska elita: Soros, Bush, Clinton, John Kerry, Madelaine Albright, Kissinger, Jerome Powell (šef FED-a), Lloyd Blankfein (šef Goldman Sachsa), Devon Sharma (šef rejtniške agencije Standard & Poors),... i mnogi mnogi drugi, ukupno njih oko 5000. Osim članova pojedinaca, postoje i takozvani korporativni članovi: velike banke i koncerni.

Uz CFR i Chatham House tu su još dvije organizacije, usko povezane sa ove dvije: Brookings Institution iz Washingtona, iza koje također stoji Rockefeller i Carnegie zaklada za međunarodni mir (Carnegie Endowment for International Peace), koju je osnovao američki industrijalac i mason Andrew Carnegie, "kralj čelika", koji je na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, nakon Johna D. Rockefellera, bio drugi najmoćiji čovjek u SAD. Trilateralna komisija, Rimski klub, te skupina Bilderberg, kao krovna organizacija, kao začetak svjetske vlade, sačinjavaju mrežu međunarodnih organizacija elite. Iza Trilaterale i Rimskog kluba, također stoji obitelj Rockefeller.

I na ovogodišnjoj konferenciji Bilderbergovaca, kao na svakoj, bila je nazočna glavna jezgra onih koji su članovi glavnog odbora skupine i onih koji redovito sudjeluju na konferencijima, pa onda onih kojih ponekad sudjeluju, i na koncu onih "debitanata", koji sudjeluju po prvi put. Osim srbijanske premjerke, među tim debitantima, bio je i estonski premjer Jüri Ratas. Te pored njih, još nekoliko članova pojednih nacionalnih vlada. Među njima su bili: irski ministar financija Paschal Donhoe, norveški ministar za okoliš Vidar Helgesen, nizozemska ministrica za vanjsku trgovinu i razvoj Sigrid Kaag, francuski ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer i kanadski ministar za međunarodnu trgovinu François-Philippe Champagne.

Zatim nekoliko regionalnih političara, kao Albert Rivera Díaz, predsjednik katalonske pro-španjolske liberalne stranke Ciudadanos, koja se protivi otcjepljenju Katalonije od Španjolske, guverner američke savezne države iz Demokratske stranke John Hickenlooper i Dominique Anglade, zamjenica premjera kanadske provincije Quebec. A nazočan je bio i Kirjakos Micotakis , predsjednik grčke pučke stranke "Nea Demokratia", - grčkog "HDZ"-a, koja je zajedno sa grčkim socijaldemokartima u zadnjih 20-ak godina, po nalogu Sorosa i ostalih lihvarskih bankara, rasprodala i uništila Grčku

Među debitantima su bili većinom i oni sudionici iz kategorije znastvenika, među kojima su većina bili sa polja robotike, kibernatike, istraživanja umjetne inteligencije, te sa područja medicine, posebno genetike i istraživanja ljudskih stanica i embrija. Dakle dva područja, koja posebno interesiraju globalističku elitu; stvaranje umjetne inteligencije i stvaranje umjetnih ljudskih stanica, posebno u cilju podmlađivanja članova elite u budućnosti i za kloniranje ljudi. Uzgajanje ljudskih stanica u svrhu genetskih manipulacija, kao i moguće kloniranje ljudskih stanica je još uvijek zabranjeno, ali elita će se već pobrinuti da te zabrane malo po malo padnu, kao što su postepeno pale i ranije zabrane pobačaja, eutanazije i sve druge zabrane.

Među tim nazočnim znastvenicima, bila je i izvjesna Danica Kragić-Jensfelt, švedska znastvenica , inače rođena Riječanka sa švedskog Kraljevskog instituta za tehnologiju (Kungliga tekniska högskolan).

Najvažnija skupina među sudionicima ovogodišnje konferencije; glavna jezgra članova skupine Bilderberg i redovitih ili čestih sudionika konferencije:

Henri de La Croix de Castries - član glavnog odbora skupine Bilderberg i od 2012. predsjedavajući godišnjih konferencija Bilderberga. Šef velikog francuskog koncerna AXA. AXA je jedna od najvećih firmi za osiguranje u Europi i svijetu. On potječe iz francuske plemićke masonske obitelji de Castries, koji su svi članovi masonskog reda Rozenkrojcer. Ranije je radio u francuskom minstarstvu financija.

Henry Kissinger - utjecajni američki političar njemačko-židovskog podrijetla, član najužeg vrha skupine Bilderberg. Jedan od najvećih svjetskih kriminalca i zločinaca u zadnjih 40 godina. Povjerenik obitelji Rockefeller i fanatični eugeničar. na spisku iluminata, koji ste objavili na ovom portalu prije nekoliko mjeseci

Willem Alexander - nizozemski kralj, sin bivše kraljice Beatrix, koja je član najužeg vrha skupine Bilderberg. Nizozemska kraljevska kuća, kao i sve ostale europske kraljevske kuće, uključene su u skupinu Bilderberg. Članovi nizozemske kaljevske kuće redovito sudjeluju na svim konferencijama Bilderberga. Willem Alexander kao i njegova majka Beatrix su na spisku iluminata, koji ste objavili na ovom portalu prije nekoliko mjeseci.

Marcus Agius - član glavnog odbora skupine Bilderberg. Britanski bankar i zet Rotschildovih, oženjen je sa kćeri Edmunda de Rothschilda, Pripada samom vrhu britanske elite i nalazi se na listi iluminata, koju ste objavili prije više mjeseci. Agius je podrijetlom sa Malte, kao i onaj haški sudac Carmel Agius, koji je lani osudio Praljka i ostalu petoricu bosanskohercegovačkih Hrvata.

Paul M. Achtleitner - član glavnog odbora skupine Bilderberg i njen financijski upravitelj. Član upravnih odbora velikih njemačkih multinacionalnih koncerna, Bayer Pharma, Daimler, RWE , Henkel, i KGaA i Deutsche bank. Deutsche bank je najveća njemačka privatna banka i jedna od najvećih u Europi, ima podružnice također i u SAD. DB pripada takozvanim korpoarativnim premjernim članovima Rockefellerovog CFR-a. Zadnjih godina je ova banka upala u krizu zbog raznih manipulacija i mućki.

Roger Altman - član glavnog odbora skupine Bilderberg. Židovski bankar, ranije je bio menadžer u velikoj židovskoj banci Lehman Brothers, koja je propala 2008. nakon velike financijske krize. Međutim židovska bankarska obitelj Lehman je suvlasnik FED-a, zajedno sa Rockefellerima i Rotschildima. Bio je dužnosnik u američkoj Vladi Jimmyja Cartera u ministarstvu financija, pa savjetnik Johna Kerryja i Hillary Clinton, za vrijeme izbornih kampanja za američkog predsjednika, 2004., odnosno 2008. godine. Kasnije je osnovao vlastitu investment banku Evercore, čiji je šef.

Anne Applebaum - utjecajna američka židovska globalistička aktivistica. Redovito piše za Washington Post, New York Times i ostala cionistička propagandna glasila. Ona je također na listi autora srbijanskog portala Peščanik. To je portal istomene nevladine udruge, koja je okupljalište svih sorosevaca iz regije. Za portal Peščanika pišu i Dežulović, Ivančić, Dejan Jović i ostala hrvatska soroščad. Peščanik kojega sufinancira američka organizacija NED (ispostave CIA-e), britanska i nizozemska vlada, te Soroševo Otvoreno društvo, prenosi članke Anne Applebaum iz američkih medija i objavljuje ih na portalu. Anne Applebaum je poznata po tome što je zahtjevala rat protiv Rusije. Udata je za bivšeg poljskog ministra za vanjske poslove, Radoslawa Sikorskog (vidi dolje) i ona ima i poljsko državljanstvo. Njeni preci su poljski židovi.

Audrey Azoulay - francuska židovka, direktorica UNESCO-a. Prije toga bila je francuska ministrica za kulturu za vrijeme predsjednika Hollandea. Njen otac André Azoulay, židov podrijetlom iz Maroka, je savjetnik marokanskog kralja Muhameda VI. Članovi marokanske kraljevske kuće su američki i izraelski slugani, isto kao i jordanska kraljevska kuća. Održavaju uske veze sa europskim kraljevskim kućama, posebno sa španjolskom. Muhamedov otac, pokojni marokanski kralj Hasan, bio je prisni prijatelj sa bivšim španjolskim kraljem Juanom Carlosom, (koji je također na spisku iluminata). Španjolska kraljevska kuća uključena je u vrhovima Bilderberga.

James Baker - bivši američki ministar za vanjske poslove za vrijeme vlade Busha starijega (1988-1992). Muljator koji je mutio i na ovim prostorima u početku Domovinskog rata.

Jose Manuel Barroso - bivši premjer Portugala i bivši predsjednik Europske komisije u dva mandata, sada je predsjednik europske podružnice velike židovske lihvarske banke Goldman Sachs. Nalazi se na listi iluminata, koju ste objavili prije više mjeseci. U mladosti je bio član ekstremno lijeve maoističke komunističke partije ‘Komunistička partija portugalskog radničkog pokreta za reorganizaciju Partije proletarijata’. 2013. Barroso kao predsjednik EK, tadašnji predsjednik Europskog vijeća, Bilderbergovac van Rompuy (na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci), britanski premjer Cameron (član spomenutog Chatham Housea i na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci) i Obama, potpisali su otvaranje pregovora između EU i SAD o slobodnoj trgovinskoj zoni (poznat pod kraticom TTIP).

Ben van Beurden - šef velikog britansko-nizozemskog naftnog koncerna Royal Dutch Shell, često sudjeluje na konferencijama Bilderberga

Ana Botin - šefica velike španjolske banke "Santander", česti sudionik konferencija Bilderberga. Ranije je nekoliko godina radila za Rockefellerovu veliku banku JP Morgan (Chase). Ona je izdanak poznate španjolske tajkunske bankarske obitelji Botin. Njen pra-pradjed je bio suosnivač banke Santander. Njen pradjed, djed i otac - svi su, kao i ona, bili predsjednici ove banke.

Svein Richard Brandtzaeg - šef velikog norveškog koncerna Norsk Hydro ASA, koji je jedan od 4 najveća aluminijska koncerna na svijetu, koji ostvaruje godišnji promet od 8,6 milijardi eura. Povodom stote godišnjice koncerna, u Norveškoj je izišla knjiga koja se bavi povješću ovog koncerna. Tako je u knjizi prikazano da je koncern Norsk Hydro ASA za vrijeme 2. svjetskog rata, za vrijeme njemačke okupacije Norveške, surađivao sa Nijemcima. I u jednoj svojoj tvornici držao oko 1300 radnika-robova, većinom ruskih zarobljenika. Norsk Hydro ASA je za vrijeme 2. sv. rata također surađivao sa velikim njemačkim kemijskim koncernom IG Farben. IG Farben je od 1929. do 1945. bio partner Rockefellerovog koncerna Standard Oil, a dijelove dionica IG Farbena u SAD-u, posjedovala je židovska bankarska obitelj Warburg, suvlasnici FED-a, zajedno sa Rockefellerima i Rotschildima.

Borge Brende - bivši norveški ministar za vanjske poslove, sada je ravnatelj Svjetskog ekonomskog foruma (WEF). WEF je nešto kao ublažena varijanta skupine Bilderberg, "Bilderberg light". Iza WEF-a stoje Bilderbergovci, a šef i osnivač WEF-a je Rockefellerov čovjek, Klaus Schwab, član Trilaterale i također na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci. Dok su godišnje konferencije Bilderbergovaca zatvorene za javnost i na njima sudjeluju samo probrana elita i oni koji dobiju pozivnice, godišnji skupovi WEF-a u švicarskom Davosu su otvoreni za javnost i na njima može sudjelovati svatko.

William Burns - bivši zamjenik američke ministrice za vanjske poslove Hillary Clinton, za vrijeme Obamine vlade. Član Rockefellerovog CFR-a. Od 2015. je predsjednik "Carnegie zaklade za međunarodni mir".

Mark Carney - česti sudionik godišnjih konferena Bilderberga, član Rockefellerovog elitnog bankarskog kluba "Group of Thirty", nalazi se na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci. Direktor je engleske nacionalne banke Bank of England, koja je pod kontrolom Rotschilda. Ranije je bio direktor kanadske nacionalne banke i menadžer u Goldman Sachsu. Pored toga, je predsjednik FSB-a, na toj dužnosti je naslijedio bandita Maria Draghija, koji je do 2011. bio predsjednik FSB-a. FSB (Financy Stability Board=Odbor za financijsku stabilnost) ima zadatak nadzirati svjetski financijski sustav. Iza FSB-a naravno stoji cionistička bankomafija, kao i iza FED-a, ESB-a MMF-a, Svjetske banke i BIS-a. BIS (Banka za platno izjrdnačavanje), koju se naziva i Bankom svih nacionalnih banaka je pod kontrolom Rotschilda i ostalih židovskih bankara iz FED-a, sjedište FSB je u banci BIS u Baselu u Švicarskoj. Članice u FSB-u su i Svjetska banka, ESB i Europska komisija.

Juan Luis Cebrian Echarri - suosnivač i šef poznatog španjolskog pro-globalističkog ljevičarskog lista "El Pais", te također suosnivač i predsjednik velikog španjolskog medijskog koncerna PRISA. Česti sudionik konferencija Bilderberga.

Jared Cohen - židovski tajkun, osnivač i šef firme "Jigsaw at Alphabet Inc.". Koja se ranije zvala Google Ideas. i bila je dio koncerna Google, za koji je Cohen ranije radio. Jigsaw at Alphabet Inc. (ranije; Google Ideas), bavi se razvijanjem tehnologije za "sprječavanje ekstremizma", drugim riječima za pripremanje totalitarističkog sustava, što su mokri snovi globalističke elite. Cohen je ranije radio u američkoj vladi, kao savjetnik Bushove ministrice za vanjske poslove Condolezze Rice i takodjer kao savjetnik Obamine ministirce za vanjske poslove, Hilary Clinton. Član je glavnog odbora Rockefellerovog CFR-a.

Vittorio Colao - direktor koncerna Vodafone, jednog od najvećih telekomunikacijskih koncerna na svijetu. Prije toga, radio je za nekoliko drugih multinacionalnih koncerna i banaka, među njima i za Morgan Stanley, veliku židovsku banku sa Wall Streeta.

Mathias Döpfner - redoviti sudionik konferencija Bilderberga. šef jednog od najvećih njemačkih i europskih medijskih koncerna Axel Springer Verlag, koji između ostalih, izdaje poznate njemačke žute novine Bild Zeitung. Axel Springeru pripadaju i mnogi mediji u državama istočne Europe, među njima, i srbijanski "Blic". Mediji koncerna Axel Springer poznati su po svojoj pro-američkoj i pro-izraelskoj orjentaciji, koja je čak propisana u statutima koncerna. Döpfner je sam za sebe rekao: "Ja sam nežidovski cionist". Umrežen je u vrhovima svjetske cionističke globalističke elite. Član je Američkog židovskog vijeća , te američko-njemačke "transatlanske" organizacije Atlantikbrücke (Most preko Atantika). "Atlantikbrücke" je glavna Rockefellerova podružinca u Njemačkok, koju su 1952. osnovali Rockefellerov povjerenik i tadašnji predsjednik CFR-a John McCloy i židovski bankar Eric Warburg iz obitelji Warburg, koji su suvlasnici FED-a. Cijela njemačka politička i medijska elita su članovi ove organizacije, uključujući i Angelu Merkel i ostale vodeće političare.

John Elkann - unuk poznatog talijanskog tajkuna, masona i vlasnika Fiata, Giannija Agnellija. Pripada samom vrhu globalisičke elite i na listi je iluminata, koju ste objavili prije nekoliko mjeseci. Otac Johna Elkanna je američko-talijanski židov, Alain Elkann, koji je bio u braku sa Agnellijevom kćeri. John Elkann je nasljednik obiteljske imperije, koncerna Fiat. Elkann je trenutno predsjednik Fiata, te dopredsjednik financijskih instituta Exor i IFIL. Predsjednik u medijskom koncernu Editrice La Stampa, te član izvršnih odbora u Rotschildovom listu The Economist Group i banci Banca Leonardo. Pored toga je član u Rockefellerovom think tanku Brookings Institution.

Thomas Enders - redoviti sudionik konferencija Bilderberga. Šef Airbus Group (ranije se zvao EADS), velikog njemačko-francuskog koncerna, koji proizvodi nove velike zrakoplove, takozvane airbusove. Također član organizacije Atlantikbrucke, glavne njemačke podružnice Rockefellerovog CFR-a. Koncern Airbus pripada tzv., korporativnim članovima CFR-a.

Niall Ferguson - britanski povjesničar i aktivist globalističke elite. Specijalist za europsku povijest i povijest obitelji Rotschild. Član je libertarnog think tanka "Hoover Institution", koji je 1919. osnovao kasniji američki predsjednik Herbert Hoover (1929-1933). Hoover je inače kasnije bio i član Rockefelerovog CFR-a. Ferguson je i član "Institute for New Economic Thinking" (INET), globalističkog instituta, koji propagira neoliberalizam i lihvarstvo, INET financira George Soros. Jedan od suosnivača i članova INET-a je i američko-židovski bankarski mutikaša Jeffrey Sachs, danas jedan od savjetnika Vatikana i Bergoglia za pitanje klime i tzv. "održivog razvoja".

Roger Ferguson, Jr. - bivši član glavnog odbora FED-a, član CFR-a, te član Rockefellerovog elitnog bankarskog kluba "Skupina trideset" (Group of Thirty). Šef financijskog koncerna TIAA. Česti sudionik godišnjih konferencija Bilderberga.

Stanley Fischer - član glavnog odbora skupine Bilderberg, na spisku iluminata, koji ste objavli prije nekoliko mjeseci. židovski bankar, pripada samom vrhu elite. Bivši potpredsjednik Svjetske banke i MMF-a, bivši guverner izraelske nacionalne banke, sada je potpresjednik FED-a, koji je u vlasništvu židova.

Brian Gilvary - šef velikog naftnog koncerna BP

Dietlinde "Lili" Gruber - talijanska novinarka, voditeljica i političarka, česta sudionica konferencija Bilderberga. Radila na talijanskoj državnoj postaji RAI, pa je bila političarka i zastupnica u Europskom parlamentu za savez lijevih stranaka "L’Ulivo". U Italiji je zovu "crvena Lili". Kasnije se opet vratila novinarstvu i sada je voditeljica i urednica emisije “Otto e mezzo" na privatnom talijanskom kanalu "La 7".

Victor Halberstadt - član upravnog odbora Bilderberga, stara globalistička ljiga (79 godina). Nizozemski židov, dugodišnji član je savjetničkog vijeća nizozemske vlade. Bio je 20 godina predsjednik međunarodnog odbora velikog njemačko-američkog koncerna Daimler-Chrysler. Član Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Švicarskoj. Član upravnog odbora Goldman Sachsa. Počasni glavni tajnik skupine Bilderberg od 1980. do 2000. Član je i savjetničkog odbora nizozemskog elitarnog ljevičarskog globalističkog kulturno-političkog instituta "Nexus Institute", koji je osnovao Rob Riemen. Taj Riemen je prije tri godine u Večernjem i Jutarnjem laprdao o fašizmu u Hrvatskoj.

Connie Hedegaard - članica glavnog odbora skuine Bilderberg i članica globalističke organizacije Europsko vijeće za vanjske odnose (ECFR), kojega financira Soros. Bivša komesarka za okoliš i zaštitu klime za u Europskoj komisiji za vrijeme Barosa, bivša ministrica u danskoj vladi, ravnateljica Zaklade KR danske tajkunske obitelji Kann Rassmunsen, članica upravnog odbora u koncernima Donfos Group i Volkswagen.

Reid Hoffman - američko-židovski tajkun i milijarder. Redoviti sudionik konferencija Bilderberga.Suosnivač platnog sustava PayPal. Suosnivač i suvlasnik društvene mreže LinkedIn, namjenjene biznismenima i firmama za održavanje međusobnih kontakata.

Wolfgang Ischinger - jedan od glavnih Rockefellerovih globalističkih akivista u Europi. Sedamdesetih godina je radio u UN-u, kasnije je bio njemački diplomat u SAD-u i Francuskoj i Velikoj Britaniji. Ischinger je 1995. bio suator Daytonskog sporazuma, zajedno sa židovom Richardom Holbrookeom. Pokojni Holbrooke je također bio Rockefellerov čovjek, član CFR-a (i nalazio se na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci). Ischinger je član Trilaterane komisije, te još brojnih globalističkih organizacija: Atlantikbrucke, Atlansko vijeće Sjedinjenih država, njemačke proameričke organizacije "Zaklade znanost i poltika" (SWP), East-West Institute u New Yorku i još nekoliko drugih organizacija. On je i ravnatelj Mihnenske konferencije o sigurnosti (MSC), na kojoj se jednom godišnje okuplja svjetska politička elita.

Kenneth M. Jacobs - židovski bankar, član glavnog odbora skupine Bilderberg. Šef velike banke Lazard, čiji je vlasnik židovska bankarska obitelj Lazard, koja je zajedno sa Rockefellerima, Rotschildima i ostalima, također suvlasnik američke nacionalne banke FED. Član je i Rockefellerovog think tanka Brookings Institution. Nalazi se na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci

Alex Karp - američko-židovski tajkun i milijarder, česti sudionik konferencija Bilderberga. Suosnivač je koncerna "Palantir Technologies" zajedno sa → Peterom Thielom (vidi dolje) i još trojicom kolega. "Palantir Technologies" je firma koja se bavi računalskom tehnologijom na polju razvijanja softvera za sigurnost i financije. "Palantir Technologies" i Karp usko surađuju sa CIA i drugim američkim obavještajnim službama, i izrađuju novu tehniku i novi softver za sigurnost. 2010. CIA i američki organi sigurnosti angažirali su "Palantir Technologies" , da razradi strategiju sa kojim bi se spriječilo objavljivanje povjerljivih dokumenata na "Wiki Leaks". Ali nakon što su hakeri iz skupine "Anonymous" to doznali i objavili na internetu, Karp je prekinuo suradnju sa CIA.

Klaus Kleinfeld - član glavnog odbora skupine Bilderberg. Njemački menadžer, od 2005. do 2007. bio je predsjednik uprave koncerna Siemens. Zbog korupcijske afere, morao je dati ostavku 2008. Nakon odlaska iz Siemensa, Kleinfeld je postao šef američkog aluminijskog koncerna Alcoa.

Klaas H. W. Knot - šef nizozemske središnje banke (DNB). Također je član odbora Europske središnje banke i MMF-a, te Banke za platno izjedančavanje -BIS u Švicarskoj. Sve tri; ESB, MMF i BIS su podružnice FED-a.

Omer Koç (čitaj: Kodž) - šef velikog koncerna Koç Holding , turske tajkunske obitelji Koç. Koç Holding je osnovao Vehbi Koç, koji je inače bio turski mason, koji je dvadesetih godina prošlog stoljeća u Turskoj izgradio svoju firmu i bio jedan od onih koji su se okoristili od genocida nad Armencima i protjerivanja Grka iz Turske. Imanja mnogih Armenaca i Grka tada bila su nacionalizirana i dodjeljena turskim vlasnicima. Omer Koç je unuk Vehbija Koça. Članovi tajkunske obitelji Koc redovito sudjeluju na godišnjim konferencijama Bilderberga.

Renate Köcher - direktorica njemačkog Instituta Allensbach za demoskopiju i ispitivanje javnog mijenja. Ovaj institut je jedan od nekoliko instituta u Njemačkoj, koji provode lažne ankete u korist elite i Merkeličine vlade. To su isti plaćeni lažovi, kao i kod nas oni iz CroDemoskopa.

Henry R. Kravis - član glavnog odbora skupine Bilderberg . Židovski tajkun, suvlasnik velikog koncerna Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR), zajedno sa svoja dva rođaka, Jeromeom Kolhbergom i Georgeom Robertsom. KKR je vrhovni vlasnik televizije N1 i Nove TV. Srpski tajkun, Dragan Šolak, vlasnik firme United Group, koji se u hrvatskim medijima spominjao kao vlasnik N1 i Nove TV, je samo upravitelj. Stvarni vlasnik N1 i Nove TV je KKR, koji je na vrhu vlasničke piramide. KKR je i suvlasnik njemačkih privatnih tv kanala Pro7 i SAT1. i zajedno sa Goldman Sachsom vlasnik njemačkih firmi Wincor Nixdorf i Linde AG. KKR je suvlasnik u još desetak njemačkih firmi, a drži i oko 10% dionica nogometnog kluba Hertha iz Berlina. Henry Kravis je član Rockefellerovog CFR-a i dopredsjednik sveučilišta, Rockefeller University.

Marie-Josée Kravis - članica glavnog odbora skupine Bilderberg. Supruga Henryja Kravisa, rođena Kanađanka. Bila je član uprave FED-a, i medijskog koncerna Sun-Times Media Group.Također je članica Rockefellerovog CFR-a, kao i think tanka Hudson Institute, u kojem se okupljaju Bushevi jastrebovi i cionisti kao Paul Wolfowitz. Hudson Institute, financiraju više moćnih koncerna, između ostalih McDonalds i Monsanto.

André Kudelski - član glavnog odbora skupine Bilderberg. švicarsko-židovski tajkun i milijarder. Suvlasnik koncerna Kudelski Group, koji se bavi razvijanjem tehnologije na polju sigurnosnih sustava, posebno na području pretplatničke televizije (takozvana pay TV), interneta, itd. Kudelski je i član upravnih odbora velikih švicarskih multinacionalnih koncerna, Nestle, Edipresse Group i Swiss International Air Lines.

Thomas Leysen - Belgijanac, šef velikog koncerna Umicore koji se bavi reciklažom te šef medijskog koncerna Corelio. Ujedno i Član upravnog odbora velike investment banke KBC Group i Član upravnog odbora njemačke banke Metzler.

Charles Michel - belgijski premjer iz liberalne stranke Mouvement Réformateur (MR). Treći put sudjeluje na konferencijama Bilderberga Njegov otac, Louis Michel je također poznati belgijski liberalni političar, zastupnik u Europskom parlamentu.

John Micklethwait - redovito sudjeluje na godišnjim konferencijama Bilderberga. Židovski urednik utjecajnog britanskog magazina The Economist, koji je u vlasništvu Rotschilda. Prije nego što je postao novinar, radio je u velikoj Rockefellerovoj banci Chase Manhattan Bank u New Yorku.

Susan "Zanny" Minton Beddoes - redovito sudjeluje na godišnjim konferencijama Bilderberga. židovska urednica u Rotschildovom magazinu The Economist. Članica je "Carnegie zaklade za međnarodni mir" , piše i za "Foreign Policy", magazin ove organizacije, kao i za magazin Rockefellerevog CFR-a, "Foreign Affairs". Njen muž, Sebastian Mallaby je također utjecajni novinar i globalistički aktivist, koji piše za globalističke cionističke listove, Foreign Affairs, Financial Times i Washington Post i član je Rockefellerovog CFR-a.

Craig James Mundie - član glavnog odbora skupine Bilderberg. američki stručnjak za računalsku tehnologiju i menadžer. Član upravnog odbora koncerna Microsoft. Obama ga je 2009. imenovao za člana Predsjedničkog savjeta za znanost i tehnologiju.

Günther Oettinger - njemački političar iz Merkeličinog soroševskog CDU-a. To je onaj lik, kojemu je Pernar odbrusio, kada je prije nekoliko mjeseci bio u Hrvatskoj. Do 2011. je bio premjer pokrajine Baden-Wuerttemberg, pa je zbog nekih mućki morao dati ostavku. Onda su ga uhljebili na položaje u EU u Briselu, gdje se inače rado uhljebljuju razni mućkaroši, prevaranti i kriminalci iz svih država EU. Sada je u Junckerovoj Europskoj komisiji, na položaju komesara za proračun i osoblje. Član je njemačke organizacije takozvanih federalista, "Unija za Europu" (Europa-Union), koja je dio sveuropske krovne organizacije Unija europskih federalista (UEF). Takozvani "federalisti" su oni političari i aktivisti elite, koji se zalažu za postepeno ukidanje europskih nacija i država i stvaranja jedne federalne europske države, po uzoru na SAD. Ta zamišljena buduća država "Sjedinjene europske države", bila bi naravno također pod kontrolom cionističkih lihvara, kao i SAD.

Michael O’Leary - irski biznismen, šef poznate zrakoplovne kompanije Ryanair, već nekoliko puta sudjeluje na konferencijama Bilderberga

b

George Osborne - redoviti sudionik konferencija Bilderberga. Bivši britanski ministar financija u ranijoj Cameronovoj vladi. Osobni prijatelj bankara Nathaniela Rothschilda iz obitelji Rotschild.

David Petraeus - bivši američki general. Bio je na vrhovnim zapovjednim funkcijama američke armije u operacijam u Iraku, pa onda od 2008. do 2010. vrhovni zapovjednik američkih snaga u Afganistanu. Od 2011. do 2012. bio je šef CIA. Dao ostavku nakon što je otkriveno da je imao preljubničku aferu. Sada je član upravnog odbora u židovskom koncernu KKR.

Robert Rubin - redoviti sudionik konferencija Bilderberga. Židovski bankar, biznismen i političar Demokartske stranke. Bio ministar financija u Clintonovoj vladi. Bio je na vodećim funkcijama u više velikih koncerna i banaka. Dopredsjednik Rockefellerovog CFR-a. Jedan od gospodarskih savjetnika predsjednika Obame. Rubin je poznat je po tome što je kao član uprave banke Cytigroup 2009. dobio premiju (odnoso dodijelio ju sam sebi) u iznosu od 126 milijuna dolara, iako je američka vlada istovremeno uložila oko 350 milijuna za spašavanje te krizne banke od bankrota. Nalazi se na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci

Mark Rutte - nizozemski premjer iz liberalne stranke VVD. Zadnjih godina redoviti sudionik konferencija Bilderberga. Član je nizozemske državne protestantske crkve, koja prizanje gay brak.

Karim Sadjadpour - američki politički aktivist iranskog podrijetla. Umrežen u američkoj cionističkoj globalističkoj eliti. Član je glavnog odbora "Carnegie zaklade za međunarodni mir". Radi za Sorosevu medijsku mrežu "Project Syndicate" i također za njemačku globalističku organizaciju, također Rockefellerovu podružnicu Njemačko društvo za vanjsku politiku (DGAP). Radio je također za "Međunarodnu kriznu grupu" ( International Crisis Group),- Soroševu organizaciju koja je dosta aktivna i u "regiji", posebno u BiH, gdje se kofol bavi rješavanjem problema BiH. U Iranu mu je zabranjen ulazak. Sadjadpour je bio jedan od savjetnika Obame, prije 3 godine, u pregovorima između SAD, Zapada i Irana o kontroli atomskih postrojenja u Iranu i mogućih skidanju sankcija Iranu.

Sir Robert John Sawers - česti sudionik konferencija Bilderberga. Bivši šef britanske tajne službe, Secret Intelligence Service (MI6). Nalazi se na listi 89 osoba iz zapadnoih zemalja, kojima je ruska vlada prije 3 godine zabranila ulazak u Rusiju. Sada je šef privatne firme Macro Advisory Partner.

Rudolf Scholten - član glavnog odbora Bilderberga. šef austrijske banke "Oesterreichische Kontrollbank" (OeKB). Devedesetih godina je bio ministar za kulturu u austrijskoj vladi Socijaldemokarta. Scholten je još na mnogim položajima u drugim firmama i kulturnim institucijama i organizacijama. Od 2010. do 2014. bio je i član upravnog odbora propale austrijske banke Hypo Alpe Adria . U austrijskoj javnosti prašinu je prije pet godina izazvalo samoubojstvo Gerharda Praschaka, koji je bio član upravnog odbora banke OeKB. Zato što je Praschak , prije toga u pismu koje je poslao mnogim medijima, optužio Scholtena da je imao protekciju i optužio je austrijsku političku vrhušku da je progurala Scholtena na glavni položaj u banci OeKB.

Radosław Sikorski - bivši poljski ministar vanjskih poslova u bivšoj liberalnoj vladi Donalda Tuska. Umrežen sa američkom cionističkom elitom. Član je pro-cionističkog think tanka "American Enterprise Institute" u kojem je Kissinger član glavmog odbora. Oženjen sa židovkom Anne Applebaum (vidi gore). Sikorski je u Poljskoj sudjelovao u insceniranim demonstracijama sorosevsko-cionističke poljske oporbe, protiv poljske desno-konzervativnre vlade stranke PIS.

Jens Stoltenberg - bivši norveški premjer iz Socijalističke stranke a sada generalni tajnik NATO-a. Sin bivšeg norveškog diplomata, Thorvalda Stoltenberga, koji je 60-ih godina bio norveški veleposlanik u Jugoslaviji. Tako je mali Jens kao dječak živio je nekoliko godina u Beogradu. U mladosti je Jens Stoltenberg bio komunist i član omladinske organizacije marksista-lenjinista pod imenom Crvena mladost. Poznat je i kao lobist za cjepljenje djece. Od 2002. do 2005. Stoltenberg je bio ravnatelj organizacije GAVI, koja se zalaže za cjepljenje sve djece u svijetu. Organizaciju GAVI osnovao je Bill Gates koji je i financira.

GAVI prije 4 godine je pred jednim sudom optužena u Indiji, da je u cjepiva koja su bila namjenjena za ženske osobe koje su u stanju roditi, u dobi od 14 do 49 godina, namjerno dodavala sastojke koji žene čine neplodnima. Jens Stoltenberg priznao je da je u mladosti pušio hašiš. Njegova mlađa sestra prije 4 godine je umrla od heroina, bila je ovisnica. Njegov otac Thorvald član je Trilaterlane komisije. Kao generalni tajnik NATO-a, i cionistička pudlica. Jens Stolteberg, stalno huška na rat protiv Rusije i po nalogu cionista nagomilava oružje i postrojbe NATO-a, u baltičkim državama, na granici Rusije.

Lawrence "Larry" Summers - član glavnog odbora skupine Bilderberg. židovski bankarski mutikaša i kriminalac. Od 1991.-93. bio je šef ekonom Svjetske banke. Od 1995.-99 zamjenik američkog ministra financija Roberta Rubina. Od 1999.-2001. ministar financija u Clintonovoj vladi. Za Summersa se vežu mnoge kontroverze i afere. Tako je izašlo na vidjelo da je, dok je radio za Svjetsku banku, izradio dokument u kojemu je bio predložio da se otrovni industrijski otpad iz bogatih zapadnih država odstrani u siromašnim državama Afrike i Azije. Za vrijeme dok je bio sveučilišni profesor, istovremeno je bio savjetnik jedne velike banke od koje je dobio 5 milijuna dolara. Pored toga, dobio je još oko 3 milijuna dolara kao lobist za najveće židovske privatne banke sa Wall Streeta; Goldman Sachs JPMorgan Chase, Citigroup, Merrill Lynch i Lehman Brothers. U dokumentarnon filmu "Inside Job" koji se bavi financijskom krizom u SAD 2007., Summersa se prikaziva kao jednog od glavnih uzročnika te krize.

Peter Thiel - član upravnog odbora skupine Bilderberg. američki tajkun i milijarder podrijetlom iz Njemačke. Thil je otvoreni gay i gay aktivist za razne američke gay organizacije, za koje je donirao milijune dolara. Suosnivač sustava PayPal zajedno sa Reidom Hoffmanom. Suosnivač firme Palantir zajedno sa Alexom Karpom. Thiel je posebno zainteresiran u razvoju znanosti na polju genetike i sasvim ozbiljno, bez zezanja, se bavi idejom, da postane besmrtan, da se pomoću tih metoda uspije spriječiti ljudska smrt. Produženje života znanto preko 100 godina, odnosno, čak pokušaj potpunog zausdavljanja smrti, su mokri snovi cijele globalističke iluminatske elite.

Ursula von der Leyen - njemačka ministrica obrane iz CDU, glavna Merkeličina osoba od povjerenja i njena desna ruka. Po treći put sudjeluje na konferenciji Bilderberga. Pripada lijevom, liberalnom krilu stranke. Na glasanju o gay braku u njemačkom parlamentu, prije godinu i pol, ona je bila jedna od onih 170 i nešto zastupnika CDU-a (oko 40%), koji su glasali za uvođenje gay braka. U prošla 2 mandata Merkeličine vlade, je bila ministrica za obitelj i ministrica za rad. Neovisni njemački mediji smatraju da Bilderbergova elita priprema Ursulu von der Leyen, za nasljednicu Angele Merkel. Njen otac bio je dugo godina premjer pokrajina Donja Saska (Niedersachsen). Njen brat je šef firme Deezer sa sjedištem u Parizu. Deezer na internetu, za pretplatnike nudi glazbu za download

Marcus Wallenberg - švedski tajkun iz tajkunske obitelji Wallenberg, koja je preko 150 godina najmoćnija obitelji Švedske, povezana sa masonerijom i koja fakički drži više od pola Švedske u svojima rukama. Obitelj Wallenberg je uključena u same vrhove svjetske globalističke elite. Marcus Wallenberg je član upravnih odbora u: Skandinaviska Enskilda Banken, Electrolux, Ericsson, LKAB, AstraZeneca, Stora Enso, i Temasek Holdings. Suvlasnik je i šef automobilskog koncerna Saab. Njegov stričević, Jacob Wallenberg, također je uključen u vrhove globalističke elite. Obojica, Marcus i Jacob, su članovi glavnog odbora skupine Bilderberg. Jacob je član upravnih odbora u firmama: Atlas Copco, SAS Group, Skandinaviska Enskilda Banken, ABB Group, Ericcson i The Coca-Cola Company. Jacob Wallenberg se nalazi na spisku iluminata, koji ste objavili prije nekoliko mjeseci

Ngaire Woods - bivša menadžerica u židovskom MMF-u, sada ravnateljica elitne škole "Blavatnik School of Government" (Blavatnik škola za vladavinu) na sveučilištu Oxford u Veliki Britaniji. Školu je utemeljio Leonard Blavatnik, židovski milijarder podrijetlom iz Rusije. Koji se kriminalno obogatio 90-ih godina u Rusiji za vrijeme vladavine pijandure Jeljcina, kao i svi drugi brojni židovski oligarsi, koji su tada opljačkali i izmuzli Rusiju. Blavatnik je zajedno sa svojim pajdašom, Viktorom Wekselbergom , naravno također židovom, povoljno kupio velike dijelove bivše sovjetske aluminijske industrije i od njih su napravili svoj veliki vlastiti koncern, kojiu su onda spojili sa nekim američkim aluminjskim koncernom. Na listi je iluminata, koju ste objavili prije nekoliko mjeseci.

Vincent V.

NAPOMENA: Ponovno nam upadaju u računalo, mijenjaju slike, dijelove teksta ili blokiraju link! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – političara – cionista koji otvoreno rade protiv, kako hrvatskog, tako i protiv interesa ostalih naroda u regiji! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(7 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: