person_outline
search
hrendeitpt
Rumunjska/ Rumunjski narod se organizirao i pokazao zube korumpiranom pravosuđu! Tako to radi osviješten narod za razliku od hrvatskog naroda koji se više voli ulizivati i dodvoravati političarima nego boriti za pravdu i istinu!
Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis

Rumunjska/ Rumunjski narod se organizirao i pokazao zube korumpiranom pravosuđu! Tako to radi osviješten narod za razliku od hrvatskog naroda koji se više voli ulizivati i dodvoravati političarima nego boriti za pravdu i istinu!

Predsjednik Iohannis: ''Osobe kojima se sudi ili su osuđeni kriminalci nemaju mjesta u vodstvu države upravo iz tog razloga - zbog osobnog interesa uvijek će biti u iskušenju da kompromitiraju pravosuđe i stvaraju nepovjerenje građana prema sudovima''

Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis je u petak u govoru prigodom nacionalnog praznika kojeg bojkotiraju čelnici lijevo orijentirane većine, pozdravio do sada neviđenu mobilizaciju Rumunja u korist neovisnog pravosuđa.

''Veliki narodni skupovi organizirani protiv narodnih zastupnika i korumpiranih političara (socijaldemokrata) koji godinama ništa ne pokušavaju učiniti po pitanju antikorupcijske borbe, djelo su građana spremnih na obranu demokracije i pravne države'', rekao je Iohannis.

''Postojanje aktivnog društva, sposobnog sankcionirati pogreške i politička zastranjenja, predstavlja veliko ovogodišnje postignuće'', dodao je.

20180105 114144

Foto Tanjug - Protestni skup protiv korupcije u rumunjskom pravosuđu

Mobilizirajući se putem društvenih mreža, prosvjednici su mahali rumunjskim i zastavama skandirajući ''Pravda, ne korupcija'', zahtijevajući povlačenje triju nacrta zakona o kojima se trenutačno raspravlja u parlamentu i koji bi reformirali pravosudni sustav i smanjili ovlasti antikorupcijskog tužiteljstva (DNA).

U govoru u predsjedničkoj palači predsjednik Iohannis je upozorio na dio političke klase koja misli da uvijek može zlorabiti vlast i od Rumunjske napraviti taoca kako bi postigla svoje ciljeve.

''Osobe kojima se sudi ili su osuđeni kriminalci nemaju mjesta u vodstvu države upravo iz tog razloga - zbog osobnog interesa uvijek će biti u iskušenju da kompromitiraju pravosuđe i stvaraju nepovjerenje građana prema sudovima'' izjavio je Klaus Johannis u petak na plenarnoj sjednici Vrhovnog vijeća će se izabrati, između sudaca i tužitelja, predsjednik i zamjenik predsjedatelja institucije za 2018. godinu.

Predsjednik je izrazio uvjerenje da, ako "idemo preispitati Ustav", neophodno je uvesti načelo integriteta u temeljni zakon, tako da se takve situacije ne pojavljuju i u drugim izbornim ciklusima.

"Kad sam postao predsjednik, obećao sam da ću pokušati uvesti još jedan način vođenja politike, onaj s manje skandala i više nevoljkosti. Zamislio sam da nakon nekog kratkog vremena neke stvari postaju očigledne i ne moraju se ponavljati svake godine. Nažalost, neke stvari, koje su u Ustavu napisane crno na bijele, daleko su od toga da budu očigledne. U Rumunjskoj pravda mora ostati neovisna. Učinit ću sve što je u mojoj ustavnoj moći da vam jamčim neovisnost pravde'', rekao je.

''To je dio temeljne arhitekture demokratske države 21. stoljeća", zaključio je predsjednik Rumunjske Klaus Iohannis.

A što je rekla i zaključila naša predsjednica Kitarović kada su za suce Ustavnog suda postavljeni Davorin Mlakar, Ingrid Antičević i slični. Što je rekla i zaključila kada je predložila, nakon čega je i izabran za predsjednika Vrhovnog suda, korumpirani Đuro Sessa? 

Nisu problem Kolinda i ''naši'' političari. Problem smo mi, us*ani hrvatski građani (čast onima koji se bore za istinu i pravdu) koji šutimo jer se više volimo ulizivati i dodvoravati političarima, nego ići pred sabor ili na Pantovčak i tražiti njihove ostavke ili da nam polože račune za svoje krive odluke.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

Last modified on Monday, 22 January 2018 09:52
(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: