Print this page
Poljska/ Komunizam je završio u Poljskoj. Kod nas nema terorističkih akcija jer smo odbili kvotu migranata koji se nazivaju izbjeglicama!
Ministar unutrašnjih poslova Mariusz Blaszczak

Poljska/ Komunizam je završio u Poljskoj. Kod nas nema terorističkih akcija jer smo odbili kvotu migranata koji se nazivaju izbjeglicama!

Poljska je ušla u pravi fajt sa EU tvorevinom koja pokušava na sve moguće načine utrpati, kako Poljskoj tako i drugim EU narodima, izbjeglice iz Afrike i Bliskog Istoka. Paralelno sa odbijanjem prihvata ''izbjeglica'', Poljska je krenula i završila reformu pravosuđa koja je izazvala pravi potres u Europskoj uniji.

Nakon što je predsjednik Poljske Andrezej Duda potpisao dva zakona koja se odnose na Vrhovni sud i Nacionalno sudsko vijeće, reagirala je Europska komisija predloživši Vijeću EU-a pokretanje postupka predviđenog člankom 7 protiv Poljske, koji u konačnici može dovesti do suspenzije prava glasa.

''Ta dva zakona poboljšati će učinkovitost i ojačati demokratski karakter pravosudnog sustava. EK se nema pravo miješati u poljsko pravosuđe'', kazao je predsjednik Duda optuživši ih da su donijeli čisto političku odluku. "Puno je licemjerja, neistina i dezinformacija koje čujemo s te strane. Desnica u parlamentu ima većinu jer su za nju glasali poljski građani na izborima i ima puni legitimitet provoditi reforme koje od nje očekuju Poljaci. Potpredsjednik Komisije Fransa Timmermansa samo diktira i ne prihvaća argumente. Zato nema razgovora jer on diktira, a mi na diktiranje ne pristajemo", rekao je predsjednik Duda.

6B517448 F411 49B4 9F95 1E6DE19FFACA w1023 r1 s

Predsjednik Poljske, Andrzej Duda

Ministar unutrašnjih poslova Mariusz Blaszczak još je beskompromisniji od svog predsjednika.

Naime, Poljska već radi na propisima koji će moći pritvarati tražitelje azila u granične kampove, što je napravila i Mađarska. Poljska, Mađarska, a i druge srednjoeuropske zemlje članice EU, protive se planu Europske komisije da rasporedi migrante iz Afrike i s Bliskog istoka u Europu koja je ''previše bijela'', kako je izjavio EU povjerenik Dimitris Avramopulos koji je svojevremeno nahvalio Hrvatsku kako je potpunosti predana najboljim načelima EU politike o migracijama!?

''Moj zadatak je osigurati sigurnost Poljaka. Zaboravlja se da smo prošle godine izdali više od milijun radnih dozvola za Ukrajince. Mi također moramo biti spremni na ovaj loš scenarij, za koji se nadam da se neće desiti. Taj loš scenarij je val migracija koji bi mogao zadesiti Poljsku. U Poljskoj nije bilo terorističkih napada jer se Poljska povukla iz plana koji je usvojila prethodna vlada o prihvaćanju tisuća migranata koji se nazivaju izbjeglicama'' kazao je Błaszczak za državnu televiziju.

''Poljska traži obustavu pravnog postupka zbog izbjeglica, nazvavši plan EU-a o relokaciji izbjeglica opasnim. Ukoliko Europska komisija ne prekine pravni postupak, Poljska će svoj stav braniti pred Europskim sudom pravde. . "Pariz, Stockholm, Bruxelles, Berlin, Manchester, Barcelona..., koliko još europskih gradova moraju postati mete terorističkih napada da bi se Europska unija probudila", upitao je poljski ministar Blaszczak.

I to nije sve: Poljski ministar unutarnjih poslova Blaszczak u utorak je obznanio plan zakona koji će srezati mirovine članovima sigurnosnih službi iz vremena komunizma.

''Ovim zakonom maksimalne mirovine za članove starih sigurnosnih službi neće biti više od prosječne poljske mirovine od 482€. Ovo je stvar socijalne pravde, bivši dužnosnici opresivnog komunističkog režima još uvijek imaju visoke mirovine i naknade zbog bolesti, a ovaj zakon će te greške ispraviti.

Želimo stvoriti stanje u društvu gdje se doista može osjetiti trijumf pravde i zato ne mogu pristati na to da službenici opresivnog aparata bivaju nagrađeni za gaženje slobode i ideje nezavisnosti Poljske.

Predsjednikovim potpisom na ova dva zakona, komunizam je završio u Poljskoj'', rekao je Mariusz Blaszczak.

Tako se brani interes države i njenog naroda. Predsjednik Duda, ministar Blaszczak i desna - domoljubna vlada koja vodi Poljsku, dovesti će mir i zadovoljstvo poljskom narodu. Nažalost na njega će hrvatski narod još dugo čekati, ako ga i dočeka, jer u hrvatskom saboru nema dovoljno hrvatskih domoljubnih zastupnika koji bi, kao i Poljska, izglasali reformu pravosuđa i poslali komunističke recidive u povijest.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

Last modified on Wednesday, 23 October 2019 19:50
(8 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved