person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3126 times

Licemjerje / Hrvatska vlada žali što Mladić nije osuđen i za zločine u Hrvatskoj, a 93-te mu je isplatila 9 milijuna DEM!

Ratko Mladić je zapisao da su u zamjenu za oružje i “učinjene usluge” položene 1,191.246 tadašnjih njemačkih maraka i dvije cisterne dizela. Dogovoreno je da Hrvati 8,092.032 marke plate u roku od tjedan dana. Sav taj novac došao je iz Hrvatske, jer se u to vrijeme HVO financiralo direktno iz Zagreba.

Raspravno vijeće ICTY-ja Ratku Mladiću izreklo je najstrožu moguću kaznu doživotnog zatvora, a hrvatska vlada ocjenjuje da je presudom Međunarodnog kaznenog suda za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije još jednom potvrđeno kako je u Srebrenici počinjen zločin genocida.

Istodobno, hrvatska vlada žali što Ratko Mladić nije optužen i osuđen i za brojna zlodjela počinjena tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. "Napominjemo da je u ovom predmetu Republika Hrvatska putem svojih nadležnih tijela pružala pomoć Tužiteljstvu ICTY-ja ispunjavanjem njihovih zahtjeva", piše vlada.

U priopćenju vlada je izrazila nezadovoljstvo zaključcima Raspravnog vijeća u dijelu u kojem nije utvrđeno sudjelovanje i najviših dužnosnika Republike Srbije u tzv. sveobuhvatnom udruženom zločinačkom pothvatu, s obzirom na to da su u optužnici bili navedeni, misleći pritom na Slobodana Miloševića, Jovicu Stanišića, Frenkija Simatovića, Željka Ražnjatovića i Vojislava Šešelja.

Hrvatska je Ratku Mladiću samo u srpnju '93 platila 9 milijuna DEM!

Cijeli rat, od 1992. nadalje, general Ratko Mladić sastajao se s hrvatskim generalima, dogovarao prekide vatre, isporuke oružja i nafte i zajedničku borbu protiv Bošnjaka. General Mladić u svom je dnevniku ostavio bilješke sa susreta s Praljkom, Prlićem, Antom Rosom, Milivojem Petkovićem i drugima, većinom u mađarskom Pečuhu ili Njivicama u Crnoj Gori.

Na jednom od sastanaka u veljači 1994. sudjelovao je hrvatski ministar financija Jozo Martinović. On je bio ministar financija u Vladi Franje Gregurića od kolovoza 1992. Preko Joze Martinovića išlo je financiranje Herceg-Bosne i nakon što je u kolovozu 1992. iz Vlade prešao u Privrednu banku. Uz Gojka Šuška i Hrvoja Šarinića on je bio potpisnik računa u Austriji i član Upravnog odbora RH Alan preko kojeg je kupovano oružje.

Ratko Mladić je zapisao da su u zamjenu za oružje i “učinjene usluge” položene 1,191.246 tadašnjih njemačkih maraka i dvije cisterne dizela. Dogovoreno je da Hrvati 8,092.032 marke plate u roku od tjedan dana. Sav taj novac došao je iz Hrvatske, jer se u to vrijeme HVO financiralo direktno iz Zagreba.

Što se tiče Šešelja njega je Tuđman 93. godine oslobodio presudom Osiječkog suda, a Ražnjatovića su pustili iz zatvora.

Toliko o HDZ-ovoj licemjernoj vladi.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: