person_outline
search
hrendeitpt

Rusija užurbano kupuje svjetske zalihe zlata! Rohatinski i Šuker bagatelno prodali naže zlatne rezerve!

 Zlato, vječno financijsko sredstvo, ima stvarnu vrijednost u usporedbi s drugim financijskim sredstvima.

Središnja banka Rusije kupuje poluga bez presedana, tvrdi argentinski financijski stručnjak Gabriel Rubinstein. Zalijevanje zlata je za zaštitu ruskog gospodarstva u slučaju izbijanja 3. svjetskog rata. "Zemlje zalijevaju zlato zbog strateških i obrambenih razloga; na primjer, u slučaju da su odnosi među nacijama ugroženi i da njihove valute gube svoju vrijednost ", rekao je Rubinstein Sputniku Mundu.

Sputniknews.com izvještava: Ako postoji takva situacija zlatne rezerve bi bile osnova za novu valutu ili drugu vrijednu imovinu u budućnosti. "Zlato, vječno financijsko sredstvo, ima stvarnu vrijednost u usporedbi s drugim financijskim sredstvima. Ruska vlada vjeruje da je bolje imati više zlata nego dolara.

Hipotetski govoreći, ako Rusija drži tone američkih dolara i SAD žele oštetiti njezino gospodarstvo, to bi bilo moguće manipulirati s valutom ", rekao je Rubinstein, dodajući kako zlato jamči takav scenarij.

Ruska središnja banka znatno je povećala tempo kupnje zlata. U razdoblju od siječnja do rujna 2017. regulator je kupio 4,2 milijuna unci plemenitih metala vrijednih više od 5 milijardi dolara, 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Od 1. listopada, ruska središnja banka drži 73,6 milijarde dolara zlatnih rezervi, u usporedbi s 65,5 milijardi dolara prije godinu dana, prema njezinim podacima.

Rusija je povećala svoje kupovine poluga nakon što su Sjedinjene Države i Europska unija nametnute sankcije nakon referenduma u Krimu 2014. i početkom vojnog sukoba u istočnoj Ukrajini. Od tada ruska središnja banka svakih šest mjeseci dodaje oko 100 tona zaliha zlata, više od bilo koje druge središnje banke na svijetu.

20171015 200654

Trenutno, Rusija je sedmi najveći svjetski vlasnik zlatnih poluga i ako se nastavi trenutni tempo kupnje zlata, vjerojatno će premašiti Kinu sa sadašnjim rezervama od 1.842 tona. Rohatinski i Šuker su bagatelno, za HDZ proviziju, prodali Rothschildu naše zlatne rezerve i sada je stanje zaliha 0!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

Last modified on Monday, 23 October 2017 09:28
(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: