person_outline
search
hrendeitpt

Predsjednik Turske: 'F ** k korumpirana Europska unijo'

 'Da kažemo istinu, više nam nije potrebno članstvo u EU , izjavio je u nedjelju predsjednik Erdogan turskom parlamentu

Turski predsjednik tvrdi kako Tursku više ne zanima Europska unija. Recep Tayyip Erdogan pokazao je srednji prst Europskoj uniji, rekavši kako Ankara više ne želi biti dio korumpirane EU.

''Da kažemo istinu, više nam nije potrebno članstvo u EU ", izjavio je u nedjelju predsjednik Erdogan turskom parlamentu. Presstv.com izvještava: ''Uniji još treba Turska, postoji samo jedan način da bi se Turska zanteresirala, a to je da EUpokrene akciju kulturnog i gospodarski rasta ", rekao je Erdogan.

Dvogodišnji razgovori o priključenju zaustavljeni su nakon što je Turska započela masovno uhićenje osumnjičenih za državni udar i najavu vraćanja smrtne kazne. EU je snažno reagirala jer je veliki broj stranih agenata uključen u pokušaj ubojstva turskog predsjednika.

EU, naprimjer, nikada nije reagirala na masovna ubojstva Palestinaca i Jemenaca. U posljednjih nekoliko mjeseci Njemačka i neke druge europske zemlje sudjelovale su u diplomatskim sukobima s Turskom po nekoliko pitanja, posebicu po pitanju ljudskih prava.

Formalni pristupni pregovori Turske u EU započeli su 2005. godine. EU je otvorila 16 od 35 poglavlja potrebnih za priključenje Turske u Uniji, ali samo je jedan od njih do sada zaključen. 

2. listopada 2017. Sean Adl-Tabatabai vijesti, Svijet

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

Last modified on Monday, 02 October 2017 14:29
(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: