person_outline
search
hrendeitpt

Američki senator Bernie Sanders Bombshell: 'Saudijska Arabija financira ISIS'!

Sjedinjene Države su "suučesnici" u izraelskoj okupaciji palestinskih teritorija i trebaju razmisliti o glasovanju smanjenja pomoć i SAD-a židovskoj državi.

Bernie Sanders je ''lansirao'' ogromnu bombu optuživši Saudijsku Arabiju za financiranje ISIS-a. Prema Sandersu, Saudijska Arabija "financira ISIS" i definitivno "nije saveznik Sjedinjenih Država".

 

Sanders je u intervjuu objavljenom u petak napao Saudijski režim. "Smatram da je Saudijska Arabija nedemokratska zemlja koja je podupirala i financirala terorizam diljem svijeta... Oni nisu saveznici Sjedinjenih Država". Senator Vermonta optužio je "nevjerojatno antidemokratske" Saudite da "nastavljaju financirati madrasu" i šire "ekstremno radikalnu vehabijsku doktrinu u mnogim zemljama diljem svijeta", dodao je.

Sanders je u intervjuu The Interceptu pozvao zastupnike da "razmisle o američkoj vanjskoj politici ... u odnosu na Iran i Saudijsku Arabiju". Također je predložio da bi SAD trebao pružiti maslinovu granu Iranu i udaljiti se od Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija je "odigrala vrlo lošu ulogu na međunarodnoj razini, a Iran, koji je tek održao izbore, i čiji mladi ljudi zaista žele doprijeti do Zapada, mi držimo opasnima. Sanders se zalaže za "racionalniji" pristup Sjedinjenih Američkih Država glede "iranskog i saudijskog sukoba".

U velikom intervjuu, nezavisni senator je u četvrtak ujutro rekao da su Sjedinjene Države "suučesnici" u izraelskoj okupaciji palestinskih teritorija i da trebaju razmisliti o glasovanju smanjenja pomoć i SAD-a židovskoj državi. Također je ponudio potporu za "susret licem u lice" između predsjednika Donalda Trumpa i Sjeverne Koreje Kim Jong-un. Isto tako rekao je da američki dronovi napadaju nedužne civile što je jedan od "uzroka" terorizma; pozvavši na ponovno preispitivanje američke vanjske politike.

Naravno, važno je još dodati da SAD i Izrael prodaju Saudijskoj Arabiji oružje koja ga kasnije testira na susjede! Tako da ne drži vodu da Saudijska Arabija nije saveznik Američkih država, a posebice Izraela kojeg Sanders ne spominje, jer je deklariani Židov!

Važno je još reći da je Saudijska Arabija danas postala prava teroristička zemlja kojoj je Plenkovićeva vlada dala u koncesiju našu najbolju vodu SVETI ROK! Da nas potruju!

23. rujna 2017. Sean Adl-Tabatabai News, SAD

Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

Last modified on Sunday, 24 September 2017 08:21
(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: