person_outline
search
hrendeitpt

Izrael Palestincima daje vodu dva puta tjedno po 1sat!

O genocidu nad Palestincima, koji traje već dugo vremena, ne smije pisati ni jedan hrvatski javni medij. Vama čitatelji ostavljamo da u komentarima objasnite zašto o genocidu nad Palestincima šuti predsjednica, premijer, članovi vlade, zastupnici u saboru i svi javni mediji!

"Budući da je ''kriza'' vode započela u lipnju, isporučivali su nam vodu samo jedan sat, dva puta tjedno. Svakodnevno provjeravam vremensku prognozu, najavili su kišu prije tri tjedna, ali još nije došla. Jedino što mogu učiniti jest moliti se Bogu'', kaže ogorčeni Palestinac za Al Jazeeru.

Mnoge zajednice na Zapadnjoj obali suočavaju se sa sličnim problemima, akutnom manjku vode koji traje mjesecima. U Salfitu, Jeninu i Hebronu, neka su sela bila 40 dana za redom bez tekuće vode. Sredinom srpnja, stanovnici na području Betlehema prosvjedovali su zbog nedostatka vode što je izazvalo sukobe između Palestinaca i izraelskih snaga.

"To je vrlo stresna situacija. Moramo paziti doslovno na svaku kap vode. Desetljećima smo suočeni s nestašicom vode, a razlog nije prirodan, već umjetni - što je ništa drugo nego izraelska okupaciju i izraelska kontrolu nad vodnim resursima na palestinskom teritoriju'', rekao je sugovornik Taha.

Kako se povećava potražnja, cijena vode za piće je više puta poskupjela , tako da neke obitelji troše do 30 posto svojih prihoda na kupnju vodu. Izrael provodi politiku reduciranja vode svakog ljeta, ali ove godine redukcija je dosegla vrhunac.

Početkom lipnja, izraelska vodna tvrtka Mekorot izvijestila je Palestinski PWA o smanjenju opskrbe u ljetnim mjesecima za više od 50 posto! U međuvremenu, Izrael je optužio Palestince da kradu vodu iz cijevi!?

Zanimljiv je i podatak, koji smo već objavili, da Izraelci limitiraju i struju Palestincima. Puštaju je 2 do 4 sata dnevno!

Netanyahu sve radi kako bi izbrisao Palestince. Pobili su ih gotovo milijun, ukrali su im cijelu zemlju, ukinuli bankovne račune, reduciraju struju i vodu. A nije im problem ni ubiti djevojčicu. Prije nekoliko dana izraelski vojnik hladnokrvno je ubio četrverogodišnju djevojčicu pucajuci 4 puta u nju, dok nije iskrvarila na smrt!

20170907 195807Nevjerojatna je mržnja i zločudnost Izraelaca prema Palestincima 

O genocidu nad Palestincima, koji traje već dugo godina, ne smije pisati ni jedan hrvatski javni medij. Vama čitatelji ostavljamo da u komentarima objasnite zašto o genocidu nad Palestincima šuti predsjednica, premijer, članovi vlade, zastupnici u saboru i svi javni mediji!

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

Last modified on Tuesday, 11 February 2020 19:11
(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: