person_outline
search
hrendeitpt

417milijuna $ Johnson & Johnson (J & J) mora platiti ženi koja je dobila rak jajnika nakon korištenja proizvoda Johnson's Baby Powder za žensku higijenu.

Sud u Kaliforniji presudio je da Johnson & Johnson talkum prah uzrokuje rak, te je obeštetio jednu od žrtava u iznosu od 417 milijuna dolara.

Eva Echeverria, kojoj se razvio rak jajnika nakon korištenja Johnsonovog dječjeg pudera, kaže kako je odluka Saveznog suda potvrdila njezinu i tisuće drugih osoba koje tvrde da se rak dijagnosticirao kao rezultat korištenja zloglasnog talkum praha.

Sky News izvještava: Tvrtka za potrošačke proizvode izjavila je kako će uložiti žalbu protiv presude na Vrhovnom sudu u Los Angelesu. Ovo je najveći pojedinačni iznos obeštećenja do sada iz niza slučajeva pojedinca protiv korporacije. 

Većina se usredotočuje na tvrdnje da je tvrtka propustila upozoriti žene na rizik da mineralni talk može uzrokovati rak jajnika.

Gđa Echeverria dobila je 70 milijuna dolara za kompenzacijske štete i 347 milijuna dolara za kaznene štete.

Odvjetničko društvo optuženih J & Jovi izjavilo je da će podnijeti žalbu na današnju presudu, jer se oslanjaju na znanost koja podupire sigurnost Johnson's Baby Powdera".

U veljači prošle godine izgubili su prvu tužbu zbog štete osobo koja je umrla od raka jajnika a to je već treći slučaj izgubljene parnice na istom državnom sudu u Missouriju. J & J se suočava sa još 4.800 tužbi na nacionalnoj razini.

22. kolovoza 2017. Sean Adl-Tabatabai News, SAD

Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

Last modified on Friday, 22 September 2017 19:16
(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: