person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 15033 times

Zašto javnost ne zna da imamo 35 stranih koncesionara za vodu? Što ako nam u izvorišta ubace ''malo više'' fluoirida?

Mjesecima je premijer Plenković uvjeravao javnost kako njegova Vlada radi odličan posao te kako je hrvatskom gospodarstvu napokon krenulo…, no, onda je usred ljeta grunula bomba: mediji su objavili da je Hrvatska zabilježila najveći javni dug otkad se o tome vode podaci, odnosno da imamo najveći rast duga u EU!

U razgovoru sa novinarom Damirom Kramarićem za Dnevno.hr dr. Slavko Kulić je između ostalog iznio podatak o kojem zasigurno malo tko zna. Naime, Hrvatska ima 35 stranih koncesionara na pitku vodu! Podsjetimo da je Sanader dozvolio tajno snimanje svih naših izvorišta voda. Svatko normalan trebao bi se upitati: Zašto tajno snimanje!? I što ako tajno ubace u izvorišta ''malo više'' fluorida?

Nakon nekontroliranog uvoza GMO hrane bez označavanja, svakodnevnog prašenja chemtrailsom i sada davanja 'Voda' u koncesiju (Slovenci su Vodu zakonom zaštitili) nije ni čudo što smo postali šesta zemlja u svijetu po broju smrtnosti od raznoraznih malignih bolesti. Političari nas uredno i planski tamane, a mi i dalje šutimo. Jesmo li mi uopće normalan narod?

20170605 135912

Svakodnevno nas truju iz zraka... je li teško pogoditi tko je to odobrio?

''Stalno odgađamo suočavanje sa stvarnošću. Stvarnost je činjenica da se neprestano povećava broj parazita u državi, odnosno onih koji žive na račun poreznih obveznika. U takvim okolnostima neminovno je novo zaduživanje ili rasprodaja strateških resursa, poput voda, šuma, poljoprivrednog zemljišta'', kaže dr. Slavko Kulić, čije prognoze o nestajanju Hrvata s ovih prostora se, nažalost, pomalo ali sigurno ostvaruju.

20170818 080342

Hrana, zrak, uskoro i zagađena voda.... a mi i dalje šutimo  

Mjesecima je premijer Plenković uvjeravao javnost kako njegova Vlada radi odličan posao te kako je hrvatskom gospodarstvu napokon krenulo…, no, onda je usred ljeta grunula bomba: mediji su objavili da je Hrvatska zabilježila najveći javni dug otkad se o tome vode podaci, odnosno da imamo najveći rast duga u EU! Hrvatski javni dug, priznali su sredinom srpnja, prvi puta u povijesti prešao je iznos od 300 milijardi kuna!”Mi nikada nismo znali koliki je uistinu hrvatski javni dug, jer točni podaci o tome nikada nisu objavljeni.

Jer, nemamo monetarnu vlast, a najbolji dokaz za to je činjenica da nikada nisu objavili koliki je stvarni javni dug Hrvatske. Dosad je iskazivan znatno manji dug od stvarnoga. Prema mojoj procjeni, naš dug je za 15 do 30 milijardi kuna veći od prikazanoga”, ističe dr. Slavko Kulić, čije su se ‘katastrofične’ prognoze da će Hrvati nestati s ovih prostora u roku od 70 nažalost, počele ostvarivati (svjedoci smo masovnog iseljavanja i demografske katastrofe koja prijeti postupnim nestajanjem cijelog naroda…).

”Aktualna vlast stalno se hvali rastom BDP-a od 2,9 posto, premda rast BDP-a nije pokazatelj ni pojedinačnog ni društvenog napretka, a pogotovo nije rezultat političke učinkovitosti. Rast BDP-a nije, naime, postignut novostvorenim vrijednostima, odnosno investicijama, već je rezultat povećanje potrošnje. A rast potrošnje ne donosi ništa, osim novog duga.

Zbog toga nam predstoji rasprodaja nacionalnog bogatstva ili ponovno zaduživanje. Mi imamo sustav vladavine na dug, a to zaduživanje nema nikakvog legitimiteta. To zaduživanje hrvatskih građana, bez da ih je itko o tom zaduživanju išta pitao, najspornija je stvar u Republici Hrvatskoj. No, nitko na to ne reagira. Ni vlast, ni znanost, ni hrvatski intelektualci. A ni narod.

Mi stalno odgađamo suočavanje sa stvarnošću. A stvarnost je činjenica da se neprestano povećava broj parazita u državi, odnosno onih koji žive na račun poreznih obveznika. U takvim okolnostima neminovno je novo zaduživanje ili rasprodaja preostalih strateških resursa, poput voda, šuma, poljoprivrednog zemljišta. Na djelu imamo, dakle, politički brutalizam”, ističe Kulić.

”No, ne može se bilo tko zadužiti u ime građana, bez sudjelovanja građana u toj odluci. Treba pitati građane žele li oni da se Vlada u njihovo ime zaduži i u koju svrhu. Još prije deset do petnaest godina upozoravao sam da ćemo doći u situaciju kada će država početi rasprodavati svoje najvrijednije resurse. To se i dogodilo.

kosinac

Danas imamo 1200 raznih koncesija te čak 35 stranih koncesija na pitku vodu. Kada sam tražio podatke o tome, odnosno informacije o količini iscrpljene vode, nisu mi dali, već su to proglasili poslovnom tajnom. Istina je slijedeća: država od koncesionara ne dobiva gotovo ništa, a oni litru vode prodaju skuplje od mlijeka! Davanje voda u koncesiju je indirektno proces privatizacije pitke vode”, upozorava dr. Kulić.

”Vlast slijedi tehnologiju vladanja, a ne tehnologiju razvoja. Stvarnost u cjelini opstaje na sve nižoj razini desupstancijalizacije (jedemo vlastitu supstancu). Događa se proces razognjištavanja, i rasčovječavanja, o čemu sam i ranije govorio, a što se danas sve ubrzanije ostvaruje”, zaključuje znanstveni sintezolog dr. Slavko Kulić.

Opća deklaracija o ljudskim pravima u Članku 19. kaže: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.

Komentirajte nas na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

(15 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: