person_outline
search
hrendeitpt

Vatikanski svećenik uhićen u pokušaju seksualnog zlostavljanja 13-godišnje djevojčice!

Katolička biskupska konferencija Filipina (CBCP) izdala je priopćenje u svezi s svećenikom koji je uhićen u petak navečer 28. srpnja u gradu Marikina zbog pokušaja seksualnog zlostavljanja 13-godišnje djevojčice.

Osumnjičeni je uhićen u operaciji zarobljavanja, nakon što je majka žrtve prijavila policiji i odjelu za zaštitu djece Marikina City. "Kao kršćani, morali bismo oprostiti onima koji griješe dok molimo Boga da oprosti naše grijehe, pa ako grijeh nije doista počinjen", izjavio je predsjednik Odbora CBCP-a Socrates Villegas tijekom svoje mise u rodnom gradu Lingayenu, Pangasinanu''.

Iako nije spomenuo ime sv. Mons. Arnela F. Lagarejosa, koji je uhićen dok je bio na putu prema motelu uz svodnika, nadbiskup Soc Villegasa podsjetio je sve da su čak i svećenici u iskušenju da počine grijeh.

Prema direktoru istočne policije Romulu Sapituli, tim za uhićenje bio je iznenađen kad su saznali da je čovjek kojeg su uhitili svećenik, jer je njihov plan bio da uhite svodnika. Policija je pronašla u oduzetom mobitelu razmjenu poruka između njega i svodnika i pištolj s kojim je vjerojatno trebao zaprijetiti žrtvi.

Fra. Arnel Lagarejos živi u Antipolu, Rizalu, a nekad je bio i predsjednik Katoličke škole Cainta. Također je postao župnik Gospe od napuštene župe u gradu Marikina, od veljače 2000. do travnja 2006. Osumnjičenik je trenutno župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Taytayju, Rizal.

Biskupija Antipolo svjesna je ozbiljnosti incidenta i izražava spremnost na suradnju s istražnim tijelima potvrdivši da je Lagarejosa oslobođen svih svojih dužnosti u biskupiji. Lagarejosu je također zabranjeno kontaktirati sa svima osim svog odvjetnika, brata svećenika i crkvenih vlasti. Osobito mu je zabranjena svaka komunikacija s maloljetnim osobama.

Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Last modified on Saturday, 19 August 2017 05:51
(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: