person_outline
search
hrendeitpt

Predsjednik Poljske Duda vetom na usvojeni zakon o pravosuđu pokazao da je nitko(v), a ne kako piše novinar režimskog DW-a, netko!

Poljski predsjednik Andrzej Duda je svojim iznenađujućim vetom zaustavio spornu reformu pravnog sustava. To će, kako smatra Bartosz Dudek, značajno promijeniti političke odnose u Poljskoj.

''Kada je Andrzej Duda 2015. proglašen predsjedničkim kandidatom nacionalno-konzervativne stranke 'Pravda i snaga' je čak i među dobro informiranim novinarima nastalo čuđenje. Iznenađenje je bilo još veće kada je Duda pobijedio i na predsjedničkoj fotelji zamijenio već pomalo umornog Bronisława Komorowskog i time postavio temelj pobjedi PiS-a na sljedećim izborima....

...S komotnom parlamentarnom većinom činilo se kako Jarosław Kaczynski napokon može ispuniti svoj životni san: nacionalno-konzervativnu revoluciju popraćenu temeljitim moralnim preokretom. To je san o "jakoj državi" koja napokon razbija "komunističke mreže u pozadini" i "propale zapadno-liberalne elite" i Poljsku konačno vraća njezinim katoličkim i nacionalnim korijenima. U tom smislu su i tvorci spornog zakona Visoki sud u budućnosti vidjeli kao ustanovu koja će se pozivati na "kršćanske vrijednosti"....

Za moralni preokret kod najviših sudaca u zemlji se trebao pobrinuti ministar pravosuđa koji je ujedno i glavni državni odvjetnik. Zakoni, koje su prošli tjedan prihvatila oba doma parlamenta, predviđaju da se svi najviši suci po dekretu pošalju u mirovinu. Izbor nasljednika bi tada trebao preuzeti ministar pravosuđa. To je predsjedniku Dudi bilo previše.

Njegov veto je hrabar, dosljedan i ispravan. Njegova funkcija osobnog "bilježnika" velikog "Šefa" i njegove nacionalno-konzervativne revolucije je sada povijest. Ova odluka je hrabra ne samo zbog toga jer Duda po prvi put staje na put svom političkom poočimu, nego i okreće leđa i dobrom dijelu svojih birača'', napisao je  novinar režimskog DW-a.

Istina je potpuno drugačija. Zašto je Duda popustio samo on zna. Ovaj čin predsjednika Poljske čista je izdaja i daljnja zaštita korumpiranih sudaca i općenito kriminalnog pravosuđa koji vlada u svim članicama Europske unije, a koje štite cionovinari kakav je i ovo DW-ovo piskaralo, autor teksta.

Predsjednik Poljske Andrzej Duda vetom na usvojeni zakon gotovo svih zastupnika pokazao je da je nitko(v), a ne kako piše novinar DW-a "netko".

Opća deklaracija o ljudskim pravima u Članku 19. kaže: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte nas na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

 

Last modified on Friday, 22 September 2017 22:51
(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: