person_outline
search
hrendeitpt

I Paul Gottfried: 'Putin je postao simbol nacionalne suverenosti u svojoj bitci s globalizmom'!

Reći da je Rusija na silu uzela Krim isto je što i reći i da su Sjedinjene Države na silu uzele Kaliforniju ili Teksas

Paul Gottfried je američki paleokonservativni politički filozof, intelektualni povjesničar, kolumnist i bivši profesor humanističkih znanosti Horace Raffensperger na Elizabethtown Collegeu u Elizabethtownu, Pennsylvania.

Gottfried je nedavno izjavio da "agresivno ponašanje Vladimira Putina u Ukrajini i Siriji ukazuje na potrebu da na Zapadu budemo oprezni zbog njegovih ekspanzionističkih ambicija" smatra doista bizarnima i nepristranim. Prije svega, zašto bi Putin izabrao Siriju da unaprijedi svoje "ekspanzionističke ambicije"? Što je stvarno tamo? Zlato? Može li se Sirija nazvati "otokom blaga"? Nije li Putin mogao izabrati bolje mjesto na Bliskom istoku? Putin bi morao biti jako glup da napravi takav potez.

Gottfried također objašnjava činjenicu da je Putinov potez u Siriji u osnovi reakcija na trajne ratove na Bliskom istoku. Svjedočio je kako je neokonzervativna ideologija doslovce uništila zemlje poput Iraka, Afganistana i Libije. Također je promatrao kako Washington, koji je pretežno vođen neokonzervativnim ekspanzionizmom, promatra Siriju.

Gottfried je pomno analizirao Putinove izjave posebno intervju sa redateljem Oliverom Stone-om. Putin je više puta objasnio svoje stajalište, pa je čak i John J. Mearsheimer sa Sveučilišta u Chicagu došao do zaključka da je za "krizu u Ukrajini kriv Zapada. "Mearsheimer je tvrdio: ''Proširenje NATO-a na Ukrajinu podupirući pro-demokratski pokret u Ukrajini po uzoru na narančaste revolucije od 2004. godine, je direktno ugrožavanje sigurnosti Rusije.

Od sredine 1990-ih, ruski su se čelnici čvrsto suprotstavljali proširenju NATO-a i posljednjih godina jasno su rekli da neće mirno gledati da im se strateški važan susjed pretvora u zapadni bastion. Za Putina, nezakonito rušenje demokratski izabranog i pro-ruskog predsjednika Ukrajine bio je okidač zbog čega je i odgovorio uzimajući Krim, poluotok koji je trebao biti NATO-ova pomorska baza sa koje bi imao Rusiju na ''dlanu''.

putin12340 702x412

Zapad bi se tako preselio u rusko dvorište i prijetio njezinim temeljnim strateškim interesima. Elite u Sjedinjenim Državama i Europi i kompletna međunarodna zajednica osudili su Rusiju uvodeći joj embargo i slične akcije koje su samo ojačale Rusiju i vratile izgubljeni ponos koji su izgubili sa zapadnom marionetom, bivšim predsjednikom Borisom Jelcinom.

Mearsheimer je iznio i druge racionalne i povijesne argumente koje se ne mogu lako odbaciti. Gottfried je komunicirao s Mearsheimerom prije nego što je napisao svoj nedavni članak. Konačno, za Gottfrieda je ključni element da su velika većina Ukrajinaca Rusi i da su u Krimu glasovali za pridruživanje Rusiji.

Čak je i Wall Street Journal objavio da se "više od 96% birača iz Krima na referendumu izjasnilo da se želi odvojili od Ukrajine i ponovno pridružiti Rusiji. Zar to nije demokracija? Krim je danas postao najveća točka prijepora u istočno-zapadnom sukobu od Hladnog rata".

Gottfried uopće ne želi raspravljati o tim pitanjima jer za njega reći da je Rusija na silu uzela Krim je isto što i reći i da su Sjedinjene Države na silu uzele Kaliforniju ili Teksas. Gotffried završava svoj članak citirajući Neocon James Kirchika koji je rekao:

"Putin je postao simbol nacionalne suverenosti u svojoj bitci s globalizmom.''

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

Last modified on Friday, 22 September 2017 17:43
(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: