person_outline
search
hrendeitpt

Saudijska Arabija provodi holokaust nad svojim narodom a glavni svjetski mediji šute!

Dok se većina saudijskih građana pridržava vahabijskih načela, mnogi gradovi u istočnoj provinciji Qatifa poput Awamiya imaju šijitsku većinu koji su osuđeni da žive u "getu" kao građani drugog reda. Nešto slično kao i Palestinci u Izraelu

Tijekom posljednja dva mjeseca Saudijska Arabija je u tišini počinila holokaust protiv vlastitog naroda. Šezdesetak dana, saudijski je režim kažnjavao šiitski grad Awamiya, ubijajući šijsku manjinu u regiji.

 

GPA izvješća: Ova naslovna fotografije nije iz Jemena, već iz istočnog grada Saudijske Arabije, Awamiya gdje su Saudijske snage vodile rat protiv ugnjetavane šiitske manjine. Saudijska Arabija podržava ekstremnu fundamentalističku i netolerantnu sektu vehabije, vjersku većinu zemlje.

Ova ideologija se također provodi kroz državne službe. Zbog toga je protuzakonito javno obavljati svaku vjersku praksu ili učenje koje je u sukobu s vehabijama. Sve vjerske manjine u Saudijskoj Arabiji su izuzetno potlačene skupine; nemaju istu zdravstvenu zaštitu, javne usluge, posao , a smrt i nestanak ljudi svakodnevna je pojava .

Dok se većina saudijskih građana pridržava vahabijskih načela, mnogi gradovi u istočnoj provinciji Qatifa poput Awamiya imaju šijitsku većinu koji su osuđeni da žive u "getu" kao građani drugog reda. Nešto slično kao i Palestinci u Izraelu. Ali tlačenja šiita i drugih vjerskih manjina otišla su predaleko.

20170711 073202

U posljednja dva mjeseca, Saudijske snage držale su Awamiyu pod opsadom, uništile zgrade bombama i granatiranjem, te postavile barikade za kontrolu slobodnog kretanja. To je odgovor šijitima koji se pozivaju na temeljna ljudska prava. U videozapisima objavljenim na internetskim medijima izgleda da su saudijske sigurnosne snage upotrebljavale bijeli fosfor kako bi izbacili građane iz svojih domova.

Nje poznat točan broj mrtvih budući da Saudijska Arabija ograničava pristup medijima a kada državni saudijski mediji izvještavaju o broju mrtvih, sigurno im se ne može vjerovati.

Naravno, umjesto izvještavanja o brutalnoj represiji saudijskih snaga, glavni mediji plasirali su priču da su se Saudijske sigurnosne snage sukobljavale s oružanim šiitskim "militantnim" skupinama, kako bi spriječili eskalaciju nereda.
Šiitska populacija u Saudijskoj Arabiji brutalno je šikanirana od osnutka Kraljevine koju su proglasile SAD, Britanija i Izrael.

Također je važno napomenuti da Saudijci koriste američko oruže za ubijanje vlastitog naroda. A glavni cilj je da se u javnosti stvoriti utisak, mainstream mediji tako pišu, da je na isti način i Assad bombardirao vlastiti narod.

11. srpnja 2017. Sean Adl-Tabatabai Bliski Istok, vijesti

Last modified on Friday, 22 September 2017 23:45
(0 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: