person_outline
search
hrendeitpt

Međunarodni kazneni sud za zločine Zapada!

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe, koji predsjedava Afričkom unijom, kaže da Afrika treba uspostaviti vlastiti Međunarodni kazneni sud, koji će imati zadatak procesuirati zapadnjačke lidere koji su počinili zločine na afričkom kontinentu.

Kako piše Chronicle, Mugabe je rekao da je vreme da Afrika uspostavi kazneni sud koji će tražiti pravdu za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti koje je počinio Zapad, naročito tijekom kolonijalne ere.

“Počinili su zločine, kolonijalne zločine velikih razmjera – napravili pokolj naših ljudi i držali ih u zatvorima. Ako pogledamo moj slučaj, zašto sam bio zatvoren 11 godina? Kako ste vi uspostavili Međunarodni kazneni sud da sudite nama, mi ćemo uspostaviti Međunarodni sud da sudi vama, da sudi Georgeu Buschu. Tonyu Blairu i ostalima'', rekao je Mugabe.

Podsjetimo, Mugabe je proveo 11 godina života u zatočeništvu kao politički zatvorenik uslijed borbe protiv britanskog kolonijalizma.

Naglasio je da je Međunarodni kazneni sud – sud zapadnih zemalja, koji je učinio zločine prema Afrikancima.

Mugabe je ovo izjavio, obraćajući se novinarima, na međunarodnom aerodromu u Harareu dok je ispraćao predsednika Ibrahima Bubakara Keitu, koji je bio u trodnevnoj posjeti ovoj afričkoj zemlji.

Keita se složio, dodavši da je “do Afrikanaca, a ne Europljana ili Amerikanaca da sude svojim liderima”.

Mugabeove opaske uslijedile su nekoliko dana nakon što je sudanski predsednik Omar al-Bašir izbjegao nalog za uhićenje od strane Međunarodnog suda napustivši ranije samit Afričke Unije koji je održan u Johanesburgu.

Na samitu, Mugabe je zahtjevao masovno povlačenje afričkih država iz Međunarodnog kaznenog suda.

“Ovo nije sjedište Međunarodnog kaznenog suda, ne želimo ga više u ovoj regiji”, rekao je Mugabe.

Mugabe se ‘obrušio’ i na nevladine organizacije financirane iz ‘stranih’ fondova(Soros) koje su, kako je rekao, radile na al-Baširovom hapšenju.

sorosjede

Izvor: (Princip.info) / Foto Profimedia

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

Last modified on Saturday, 23 September 2017 16:03
(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: