person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 33408 times

45-te su stvorili Jugoslaviju, 90-te je srušili i opljačkali! Tko? Ustaše, četnici ili partizani!

"Trkači" za profitom smislili su najveću svjetsku prevaru, pretvarajući novac iz sredstva za razmjenu dobara, u sredstvo za stvaranje duga i na taj način izbjegli prirodni limit profitu i svom neograničenom bogaćenju. Tako je započela pljačka, a nakon toga propadanje bogatih balkanskih država.

Montague Keen: „Oni su stvorili NOVAC i tako stekli kontrolu nad svakom zemljom. Kroz novac, oni su vas pretvorili u svoje ROBOVE, da radite satima kako bi kupili hranu i imali utočište. Vraćajući se kući samo da sjedite pred svojim vlastitim zatvorskim čuvarom, njihovim najuspješnijim aparatom KONTROLE UMA, koji vas drži uspavane, osiguravši da nabavite sve što su vas uvjerili da trebate, i time ih napravili vrlo bogatim. Sve to je velika prevara, a vi ste bili žrtve od rođenja.“ www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=361&cl=17

„Manjina sa vlastitim mišljenjem osnovanom na vlastitom, a ne općem razmišljanju, zna što se događa, ali većina i dalje vjeruje instrumentaliziranim mas-medijima i teško dolaze do razumnih zaključaka i ako im se sve ove činjenice predstave i na najjednostavniji mogući način. Oni će ih ignorirati, negirati i govoriti da oni sami ništa ne mogu promijeniti, uvijek će naći opravdanje, i nastaviti pažnju usmjeriti na gledanje turskih serija, big brothera, farmi, emisije 'Tvoje lice zvuči poznato' u kojoj se propagira čista rodna ideologija i drugih "ispirača mozga".

A, da su te činjenice istinite, da se uvijek može nešto učiniti da su se uključili, shvatit će tek kad ostanu bez posla, banka zaplijeni imovinu, ne budu imali što jesti...Na žalost, većina ih mora najprije tresnuti glavom o zid da bi širom otvorili oči što je i najveća tragedija u ovoj sveukupnoj situaciji. Zato je izbor pred nama vrlo jednostavan: sloboda ili ropstvo. Svatko mora sam izabrati ono što mu odgovara.

U Hrvatskoj dr. Slavko Kulić, Karino Hromin Sturm...imaju zabranu u medijima iako imaju rješenje za zaustavljanje agonije u državi. Istu sudbinu doživljava i Ivan Pernar, od jednih hvaljen od drugih prozivan koji je sve objasnio u svojoj knjizi "Kako je nastao novac". Ovom knjigom Pernar pokušava otvoriti oči stanovništvu, ali teško jer umjesto da pročitaju knjigu bave se "visokom" politikom (kao i u RS/BH i Srbiji ) navijajući i glasajući za HDZ ili navijajući i glasajući za SDP. Ivan Pernar nije ekonomista, ali je brzo shvatio "u kom grmu leži zec". Uhvatio je Rohatinskoga i Bohačeka na krivoj nozi i raskrinkao njihovu prevaru: Otvorite link i pogledajte. https://www.youtube.com/watch?v=PCgw8uIZab4 

Svatko od nas ima prihode i rashode, u ovisnosti od toga je li je naše poslovanje pozitivno ili negativno, ostvarit ćemo dobit /profit ili gubitak. Država kao servis građana, također ima svoje troškove/rashode i prihode (od poreza). Razlika između prihoda i rashoda je deficit proračuna. Naizgled se čini logičnim da ni pojedinac ni država ne bi smjeli trošiti više nego su im prihodi, međutim, država kao servis građana to radi! Zbog čega?

Da bi jedan subjekt ostvario prihod, drugi nužno mora imati rashod/trošak. To jest, novac se može zaraditi samo ako ga netko drugi gubi. U takvim uvjetima povećan trud i rad ništa ne vrijede, jer ne mogu promijeniti ovu rigidnu računicu! A današnji financijski sistem zbog gubitka monetarnog suvereniteta svih bivših država je poput pokera: da bi jedni ostvarili profit drugi moraju gubiti. Zato države, kao servis građana, da bi bile neovisne, moraju imati i monetarni suverenitet, tj. moraju imati svoju središnju banku. Ona bi po definiciji morala biti nezavisna državna institucija sa monopolom stvaranja novca, koji bez posredovanja privatnih banaka koristi za pokrivanje proračunskog deficita, nastalog zbog stvaranja nove vrijednosti radom i zalaganjem. Taj novostvoreni novac središnje banke se zove primarna emisija.

Međutim, u Europi ta primarna emisija je Maastrichtskim ugovorom zabranjena, zbog čega sve članice Europske unije (i one države koje ih slijede!) tonu u dužničko ropstvo i neotplative dugove! Zašto? Zato što se države, da bi riješile problem proračunskog deficita, moraju zaduživati na svjetskom tržištu novca uz kamate, budući da im je oduzeto pravo primarne emisije (tj. stvaranja vlastitog novca!).

o20170507 153525

Zbog toga, kreditna kriza će svakim danom biti sve gora, tj. nema rješenja na vidiku, čega su mnogi akteri već itekako svjesni. U ovakvom financijskom modelu nemoguće je izaći iz duga jer je sistem baziran isključivo na kreditu, pa je situacija poput živog blata: što se više koprcaš (pokušavaš riješiti problem prethodnog duga uzimanjem novog kredita) to dublje toneš... Dakle, rješenje je u drugačijem financijskom modelu koji podrazumijeva vraćanje primarne emisije centralnim bankama, a ne samo zaduživanje i zaduživanje.

Sve je više onih koji sumnjaju u tvrdnje političara da će ih otkazi, nova zaduženja, veći porezi i rasprodaja državne imovine odvesti na put privrednog razvoja i oporavka. Neki javno govore ali mainstream mediji ne prenose da su baš te mjere dovele državu u ovakvo stanje, a stanovništvo u ropstvo i siromaštvo. Očigledno je da se vlade mijenjaju, a problemi ostaju. Ništa se ne rješava, a stanje je sve gore. Izgleda da je najteže shvatiti da su svi problemi međusobno povezani: visoke kamatne stope, nerealan tečaj, propast proizvodnje, visoka nezaposlenost, velik vanjski dug, masovne blokade računa i sudska izvršenja, rastuća nelikvidnost i stečajevi, što je sve posljedica financijskog modela u kom je centralna banka samo puka mjenjačnica!

bb0.20170507 153448

Ako se k tome dodaju još kriminal i korupcija vladajućih, kao i nerad, neučinkovitost i korumpiranost pravosuđa i raspad sistema obrazovanja, pravo je čudo da još imamo kruha za jesti, kako je zaključila jedna čistačica! Ovi drugi faktori su isto toliko važni kao onaj prvi, što pokazuje situacija u Jugoslaviji.

Narodna banka Jugoslavije je imala funkciju primarne emisije, ali ekonomiju su ipak morali održavati američki bespovratni krediti, zbog enormne korupcije, nepotizma i klijentelizma, a naročito negativne kadrovske politike koju je ovaj današnji sistem naslijedio i još razradio do neslućenih visina! U takvim uvjetima, u što god netko ulagao, ne može ostvariti dobit. Odnosno, u što god ulagao ako i ostvari neku dobit, ona je manja nego što bi dobio da je novac držao u banci.

Takav financijski model odgovara samo onim malobrojnim "kraljevima" novca koji mogu luksuzno živjeti i enormno se bogatiti samo od kamata na te astronomske iznose novca bez pokrića koji pozajmljuju državama i drugima!

omnScreenshot 35

Očigledno je da je nemoguća misija baviti se proizvodnjom u uvjetima nerealnog tečaja jer je uvozna roba jeftinija i naše tvornice su osuđene na propast! Nije im jasno da u državi gdje su svi ekonomski parametri negativni, nemoguće imati stabilan tečaj, kao što mi imamo.

Zbog činjenice da su kamate na štednju-depozit mnogostruko manje nego na kredite, kredit je sve teže otplativ, tim više što se radi o zakonu velikih brojeva i složenom ukamaćivanju. Količina novca u opticaju se nepotrebno povećava za iznos kamate koja se obračunava na državni dug, država tu kamatu otplaćuje novim zaduživanjem i tako banke zahvaljujući složenom ukamaćivanju dolaze do sve više i više novca, a država u sve veći i veći dug.

Tada banke napadaju vladu: ne možete živjeti na dug, morate smanjiti plaće, mirovine, socijalna davanja, privatizirati državnu imovinu itd. A do tada su nudile kredite šakom i kapom i čak "vukle za uši" one koji neće kredite! Nevjerojatno što sve narod dozvoljavamo, a vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu. Umjesto da ih sve izbacimo iz ureda i fotelja mi smo izabrali šutnju.

Potpuno je jasno da cilj banaka nije naplata duga. Bankari znaju da je dug otišao u nebo i da je neotplativ, i da ga država nikad neće moći vratiti. Stvarni cilj banaka je preuzimanje državne imovine, odnosno stvarnih bogatstava te zemlje na račun tog nerealnog astronomskog duga! Posebno će to osjetiti stanovništvo kad marionetske vlasti budu prisiljene od strane MMF-a da privatizirati javna poduzeća (Vode, Šume, Autoceste, Elektroprivredu, putne koridore...) koji imaju karakter javnog dobra i nisu usmjerene ka stvaranju profita.

Kada bankari i to otmu postati će još nemilosrdniji, skupe usluge osiromašeni narod neće moći plaćati pa će mu se život svesti na onakav kakav je bio u srednjem vijeku: bez vode, bez struje i sl. Dužnička doktrina je najveća prevara suvremenog svijeta. Ako se taj suludi koncept hitno ne zaustavi, svi ćemo propasti. Ostat ćemo bez ičega, a naročito bez iluzije da možemo živjeti iznad svojih mogućnosti, kad nas spuste na nivo kmeta ili roba beskućnika...

Jer bez obzira koliko radili i stvarali nove vrijednosti, država neće i ne smije napraviti emisiju nezaduženog novca koji bi imao pokriće u stvarnim dobrima i služio njihovoj razmjeni. Naprotiv, novi novac u opticaj može ući samo kao dug, pa u skladu s tim, ako se želi dobiti novčana protuvrijednost za novostvorene vrijednosti, društvo se mora zadužiti! To ima za posljedicu: što društvo više radi i stvara, to je veća njegova potreba za novim novcem - samim tim i dug (eksponencijalno!) raste. To je dovelo do apsurda da su one zemlje u kojima se najviše radi i stvara - najzaduženije (primjer Njemačke!).

Gdje je rješenje?

Nema te porezne (ili druge) reforme ili sveopće štednje i odricanja po zahtjevima MMF-a koja nas može izbaviti iz tog blata ukoliko se prethodno ne uradi monetarna reforma. Ona je conditio sine qua non, tj. uvjet bez kog se ne može.

Ako se i dalje središnja banka (koja to nije po definiciji!) bude smatrala "svetom kravom" i nitko ne bude i dalje preispitivao rezultate njenog rada, propast nam ne gine! Stranački lideri i lijevih i desnih stranaka koje se smjenjuju na vlasti i zbog toga se ništa ne mijenja na bolje su korumpirani od strane banaka i idu im na ruku, te preispitivanje rada središnje banke drže tabu temom. Stranački politički sistem nije tu da se brine za interes naroda, za pravedno društvo i sl. već za interes financijske oligarhije!

Ljudi su potpuno nesvjesni što se događa, a nisu baš ni zainteresirani da to saznaju. Oni odlaze na posao (ako ga imaju), vračaju se kući, razmišljaju kako da prežive mjesec, kako da plate rate kredita, režije, itd. Zbog zaokupljenosti golim opstankom i spremnosti da zadrže posao pod svaku cijenu, nitko ne razmišlja o stvarnom uzroku nedostatka novca, propadanja poduzeća i sve veće nezaposlenosti.

Slično je i sa poslodavcima. Oni misle da je rješenje u smanjivanju radničkih prava i više rada za manje novca, dok radnici misle da su za sve krivi nesposobni menadžeri. A stranke, i desne i lijeve, ne misle ni na što drugo nego da se dokopaju vlasti i uzmu "svoj" dio kolača...Ni jedne ni druge nemaju rješenje, već samo nude nastavak agonije kroz podjele birača na lijeve i desne. I dok oni vode beskonačne rasprave na tu temu, banke nastavljaju sa izrabljivanjem i pljačkanjem.

omScreenshot 35

U ovako tragičnoj situaciji u domovini NITKO nema pravo da bude nezainteresiran, apolitičan i neinformiran. Potpuno je isto stanje i u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, u četiri na isti način opljačkane države. Oni sada bruse detalje oko sparivanja u jednu državu. 'Deklaraciju o zajedničkom jeziku' već su donijeli, kao i ime - EUROSLAVIJA ili CROSLAVIJA koja je ništa drugo nego Nova Jugoslavija u kojoj će živjeti kmetovi (narodi) i feudalci  (novokomponirana lopovska elita) koja nam je u protuustavnoj pretvorbi otela zajedničko vlasništvo (per capita), podijelivši ga između sebe i svojih, poralelno uništavajući sve proizvodne djelatnosti koje su hranile nas i naše obitelji. 

A koliko im ova objava smeta najbolje govori blokada dijeljenja! 

o20170508 182435

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti!

NAPOMENA: Stalno nam partizani upadaju u računalo i mijenjaju slike u objavama! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – političara – cionista koji otvoreno rade protiv, kako hrvatskog, tako i protiv interesa ostalih naroda u regiji! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(34 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: