person_outline
search
hrendeitpt

Putin Netanyahu: Odmah napustite zračni prostor Sirije! Izrael je znao da je u Siriji prije rata pronađeno 37 milijardi tona nafte!

Sirija može zauzeti četvrto mjesto na svijetu i dosegnuti obujam 6-7 milijuna barela dnevno. U Siriji su pronađene i velike naslage prirodnog plina i nalaze se na teritoriju Kara. Za ovo su znali Izrael, Britanija i Amerika zbog čega su i krenuli na rušenje Assada i bombardiranje gradova Sirije!

Ukoliko ga ne napustite biti ćemo prisiljeni poduzeti odgovarajuće mjere. Prema riječima veleposlanika Bashar Jaafaria Putin je jasno poručio Netanyahu da su se pravila igre u Siriji promijenila, upozoravajući da mu neće dozvoliti upadanje u sirijski prostor dok je pod ruskom kontrolom i zaštitom.

Sirija je upotrijebila protuzračnu vatru protiv Izraela prošlog četvrtka i tako prvi put uzvratili istom mjerom davši jasno do znanja da Sirija neće više šutjeti na izraelske napade i prijetnje. Građanski rat u Siriji počeo je 2011.-te kada je oporba paravojnih skupina sabotirala sustav protuzračne obrane predsjednika Bashara Assada dajući Izraelu mogućnost za slobodan upad svojih zrakoplova u Siriju.

U odvojenom incidentu ubijen je zapovjednik policije u izraelskom napadu oko Quneitra na Golanskoj visoravi. Libanonski TV kanal Al Mayadeen, koji je povezan s Hezbollahom, identificirao je žrtvu. Između četvrtka navečer i petka ujutro izraelski borbeni zrakoplovi napali su nekoliko ciljeva u Siriji što je izazvalo najozbiljniji sukob između Izraela i Sirije. Kao odgovor na zračne napade Izraela Assadova protuzračna obrana ispalila je nekoliko raketa oborivši jedan izraelski borbeni avion prisilivši Izrael da prvi put prizna da je pokrenuo zračni napad na Siriju.

Veleposlanik Izraela Gary Koren pozvan je u rusko ministarstvo vanjskih poslova na razgovor s Mihailom Bogdanovom. Naime, kada su ruske strane stale u obranu Sirije 2015-te godine bilo je mnogo zračnih napada i bombardiranja gradova Sirije od strane Izraela. No, nikada izraelski veleposlanik nije bio pozvan u ministarstvo vanjskih poslova Rusije da objasni postupke Izraela.

Vlada u Jeruzalemu pokušava omogućiti Hezballahu i paravojnim sirijskim snagama uspostavu kontrole teritorija neposredno uz Izrael – u rasponu od Hermona kroz Qunetu i dalje na zapad do Daraa s pogledom na jordansko granicu. Izrael i njegov cionistički režim sve više se razotkriva. Putin im je potpuno poremetio planove, a planovi su bili preuzimanje Sirije zato su je onako i unakazili. Što je pozadina pokušaja uništenja Assada i preuzimanja Sirije?

Neposredno prije rata - pronađeno 37 milijardi tona nafte u Siriji

U Siriji krajem 2012. godine na dubini od 250 metara pronađeno je 37 milijardi tona nafte, obavijestio je dr. Imada Fausi Shuajbi, direktor Centra za strateške studije u Damasku, a prenio libanonski TV kanal Al Majjaddin. U sirijskim teritorijalnim vodama pronađeno je četrnaest naftnih bazena čiji podaci su tajna do sada. Istraživanje je vršila, norveška tvrtka "'Ancis'.

Syriens Ölfelder

Dana 1. travnja 2013. dr.Shuajbi u programu "Dijalog vremena" na TV kanalu Al Majjaddin izjavio je: 'geološka istraživanja, koja su provedena od strane norveške tvrtke 'Ancis' uz obalu Sirije u svojim teritorijalnim vodama, potvrdili su da se tamo nalaze 14 naftnih polja. Shuajbi je također obavijestio da su četiri naftna polja od libanonske granice u sirijskom gradu Banias jako bogata. Mogu postići brzinu protoka kao što ga ima sadašnji nivo proizvodnje nafte u Kuvajtu.

Kako je objasnio, Sirija može zauzeti četvrto mjesto na svijetu i dosegnuti obujam 6-7 milijuna barela dnevno (u odnosu na Saudijsku Arabiju gdje protiče svakodnevno oko 12 milijuna barela). Shuajbi je također rekao da ima i velikih naslaga prirodnog plina u Siriji i nalaze se na teritoriju Kara,

Potpuno je jasno da su Izrael, Britanija i Amerika, znali za ove zalihe nafte i plina koje su Siriji, mirnoj i pitomoj državi sa dobrim ljudima, donijeli prokletstvo.
Dakle, ovdje se radi o privatnom ratu, 'ratu na crno' koji su pokrenuli Židovi-cionisti, Rothschild, Rockefeller, Soros i ostali svjetski zločinci i to uz pomoć svojim medija zaduženih za širenje laži, blagoslov Vatikana, NATO 'batinu' i pokroviteljstvo Ujedinjenih naroda! Isti su inicirali sve svjetske ratove. I Treći će, ako ih ne zaustavimo!

Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

 

 

Last modified on Tuesday, 03 October 2017 05:26
(13 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: