person_outline
search
hrendeitpt
Hrvatska je na 12 mjestu najbijednijih zemalja svijeta!

Hrvatska je na 12 mjestu najbijednijih zemalja svijeta!

Britanska agencija Blumberg objavila je novu listu zemalja rangiranih prema Indeksu siromaštva ili bijede za 2017. godinu, na kojoj se Hrvatska nalazi na 12. mjestu u svijetu.

Ministar financija Zdravko Marić je izjavio kako je poboljšanje izgleda Moody-sa za kreditni rejting RH ohrabrenje Vladi da nastavi sa strukturnim reformama. Kao najvažnije Moody's ističe činjenicu da je prvi put smanjen udio javnog duga u BDP-u. Za to su uz gospodarski rast zaslužni i aktivacija državne imovine te smanjivanje deficita. Pokazali smo da se u relativnom kratkom roku dugogodišnji negativni trendovi mogu preokrenutu.

Naravno, nakon ovih 'sjajnih' rezultata Marić će se ponovno, uz visoke kamate, zadužiti jer ne smije dirati 'naše' novce u HNB-u. Ove gluposti može pričati neukim građanima jer je Hrvatska po Blumbergovom indeksu siromaštva (bijede) u cijeloj regiji jedino 'bogatija' od Srbije i nalazi se na 12 mjestu najsiromašnijih ili najbjednijih zemalja u svijetu!

Dakle, britanska agencija Blumberg objavila je novu listu zemalja rangiranih prema Indeksu siromaštva ili bijede za 2017. godinu, na kojoj se Hrvatska nalazi na 12. mjestu u svijetu. U Blumbergovom izvještaju navodi se kako je prošla godina bila puna političkih šokova, ali i kako bi se zapravo tek ove godine trebalo vidjeti na koji će oni način utjecati na globalnu ekonomiju. Indeks bijede Blumberg računa na osnovu inflacije i stupnja nezaposlenosti.

Venezuela je treću godinu zaredom vodeća u Indeksu, pa su je njeni politički i ekonomski problemi doveli na prvo mjesto ljestvice najsiromašnijih zemalja. Na zadnjem je mjestu ponovo Tajland. Prema tom indeksu, Srbija je na 8. mjestu, dok se Hrvatska smjestila na dvanaesto, što je jedno mjesto više u odnosu na 2016. godinu, kad je bila na jedanaestom mjestu.

Zemlja čiji se indeks ove godine najviše pogoršao je Poljska, koja je sa 45. mjesta skočila na 28. mjesto, a sličan trend zabilježile su i mnoge druge istočnoevropske zemlje kao što su Rumunjska, Estonija, Letonija i Slovačka.
Siromaštvo se produbilo i u Meksiku, koji je skočio sa 38. na 31. mjesto.

Sa druge strane, Norveška, Peru i Kina zabilježile su napredak, unatoč padu cijena sirovina i nafte, od kojih ovise ekonomije ovih zemalja. Norveška je napravila pozitivan skok za čak 18 mjesta, što je najveće poboljšanje, dok je odmah iza nje Peru koji je svoj plasman popravio za 13 mjesta.

Ovo su najsiromašnije zemlje u 2017. prema Blumbergu:

  1. Venezuela
  2. Južnoafrička Republika
  3. Argentina
  4. Grčka
  5. Turska
  6. Španjolska
  7. Ukrajina
  8. Srbija
  9. Brazil
10. Urugvaj
11. Kolumbija
12. Hrvatska

Ovo su najbogatije zemlje u 2017. prema Bloombergu:

  1. Tajland
  2. Singapur
  3. Švicarska
  4. Japan
  5. Island
  6. Tajvan
  7. Danska
  8. Izrael
  9. Južna Koreja
10. Hong Kong
11. Malezija
12. Vijetnam

Dobro je da i ovo znamo. Hrvatska po mnogima je prije 26 godina bila najbogatija europska zemlja da bi danas potonula do dna. Jedino je ispred Srbije u cjeloj Regiji. To su nam dali ovakvi kao Marić, Linić, Šuker, Dalić... i slični ministri financija, što bi rekao Karino računovođa, i njihovi premijeri koji su vodili zemlju. Najavljeno Marićevo, Butkovićevo... ponovno zaduživanje (zastupnik Bunjac je rekao da ova vlada planira zaduživanje od enormnih 170 milijardi) vodi nas u još dublje dužničko ropstvo i potpunu rasprodaju Hrvatske.

Što će prodavati kad sve rasprodaju? 

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Donirajte

Amount: