person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 714
  • Posted
  • Read 2885 times

KARINO: KINEZI ZBOG KORUPCIJE KAZNILI J.P. MORGAN SA 264 MILIJUNA $. FORMULA ZA HRVATSKU!

Poučena iskustvom sa američkim načinom svjetskog policajca po svim pitanjima dresure demokracije i financijske discipline, a izazvana zadnjim incidentom sa SAD brodom u blizini kineskih teritorijalnih voda, Kina je pronašla dokaze i optužila međunarodnu banku J.P. Morgan Chase članicu Međunarodne financijske oligarhije za korupciju i prvi puta u povijesti primijenila bazu reciprociteta i kaznila JPM banku sa novčanom kaznom od 264 milijuna $.

Kinezi u svojem rješenju zahtijevaju da se američki bankari moraju pridržavati i podčinjavati istim zakonima kao i ostale banke na tržištu, Kinezi se opredjeljuju za različite strategije u Europi i SAD-u, gdje su banke jedini ikada kažnjeni novčanim kaznama, te direktori i glavni menadžeri koji se smatraju nedodirljivima i zaštićeni te se obično ne obaziru na rješenja i izbjegavaju plaćanje kazni.

Prema pisanom Anon HQ izvješću :
Financijska kriza 2008. godine bila je rezultat scenarija velikih bankarskih korporacija izazivanja međunarodne svjetske najveće krize nakon 1929. g, posebno onih u SAD-u EU, istočnim i nerazvijenim zemljama.

Island je jedini u svijetu ispravno reagirao, ostali narodi su platili ceh bankara.

Na Islandu je narod hrabro reagirao, snimili su situaciju i uvidjeli problem koji su im nametnuli strane bankarske korporacije.
Narod je srušio Vladu, napisali i izglasali novi Ustav, pa su poništili sve dugove, a svi bankari su u strahu pobjegli u inozemstvo.

Iz inozemstva su tražili povrat uloženog kapitala, ali je Islandski narod izglasao novi Ustav po kojem je optužio sve strane bankare za financijsku pljačku i malverzacije te su odbili platiti i vratiti čak uložena sredstva banaka. Također su poništili sve državne i privatne dugove, a one bankare koji nisu uspjeli pobjeći osudili su na zatvorske kazne. Privreda Islanda je danas vrlo uspješna i jedna od najboljih u Europu.

Bankari su priznali krivicu i nisu tužili Island, a Hrvatska i dalje plaća nezakonite dugove.

Bankarske korporacije nisu se usudili poduzeti ništa protiv Islanda koji danas normalno radi bez stranih dugova, za razliku od Hrvatske koja bi se trebala ugledati na primjer Islanda. Tako bi naša vlada trebala postupati sa bankarskim korporacijama i uzimanjem međunarodnih kredita koje protuustavno zadužuju narod. Island je formula za Hrvatski dug od 100,0 mlrd eura.

Nakon krize 2008. godine financijskim korporacijama koji su osmislili i proveli krizu ništase  nije dogodilo. Umjesto da završe u zatvorima kao na Islandu, predsjednik SAD-a G.W. Bush sazivao je međunarodne konferencije uz sudjelovanje G 20, na kojima su odobravali bankama kredite u milijardama.

Prema riječima Bena Bernankea direktora FED-a do kraja 2010. godine američkim Bankama odobreno je 9.000 tisuća milijardi dolara, novaca poreznih obveznika. To što su mnogi amerikanci i štediše u svijetu ostali bez ušteđevine, kuća i stanova nitko nije vodio brigu. Bankari su na taj način ostvarili novi ekstra profit.

Zbog nezakonitog načina poslovanja Bankarskih korporacija SAD ne reagira bez obzira da li se to događa kod kuće ili van njezine jurisdikcije, a ustvari zdušno podržavaju i štite provedbu takve financijske politike međunarodnih financijskih pljačkaša. J.P. Morgan će platiti ovu kaznu i nastaviti raditi i dalje po starom.

Nijedan medij u Hrvatskoj nije prenio ovu vijest!

Ovaj slučaj sa J.P. Morgan Chase i kaznom od 264 milijuna $ za mito i korupciju gdje se Kina oštro postavila su dio novih mjera koje se najavljuju za odnose SAD-a I Kine.

Prema United States Security and Exchange Commission (SEC), J.P. Morgan i njegova podružnica u Hong Kongu koristili ogroman kapital za isplatu mita, a iste sheme proširile su na nekoliko banaka na Wall Streetu.

DIP istražitelji su otkrili slučaj usmjeren na J.P. Morgan banku koja je pri zapošljavanju u Kini zaposlila djecu moćnih i utjecajnih kineskih lidera putem čijih veza je uspjela osvojiti poslovanje u zemlji.

Quid pro quo (uslugu ili prednost odobrava u zamjenu za nešto) je poznata strategija primijenjena od strane JPM banke sa ciljem osiguravanja 'svojih nestručnih kadrova' u banci s kojima bi kasnije lako manipulirali.
To znači da je J.P. Morgan jasno prekršio zakon SAD-a koji regulira davanje mita.

Rukovoditelji banaka, koji su ovlašteni za zapošljavanje, trebali bi po američkim zakonima već biti u zatvoru. No, na žalost, oni i dalje rade isto i još uvijek su slobodni i primaju ogromne plaće i bonuse.
Istražitelji navode da je J.P. Morgan zaposlio više osoba na temelju preporuke utjecajnih kineskih lidera.

Takvi slučajevi, izravno su povezani na poslove i osiguranje koji rade sa kineskim državnim poduzećima. Da bi se zaposlili, kandidat je morao imati veze u strukturama kineskih vlasti, i "izravno imati veze sa donošenjem poslovnih odluka," sheme koja je omogućila tvrtki za osvajanje ili zadržavanje poslovanja što je rezultiralo u više od 100 milijuna $ prihoda za banku ili njegove podružnice, rekli su istražitelji.

Nakon otkrića skandala uprava JPM je mnoge 'nekvalificirane bankare'prebacila na rad u SAD, Europu i druge filijale banke u Aziji, kako bi zaštitila djecu utjecajnih kineskih lidera.

Iz izvješća nije jasno kada je banka počela provoditi takvu praksu. No, prema pisanju u kolovozu 2013., The New York Times je izvijestio da su Sjedinjene Američke Države proveli provjeru hiring prakse (zapošljavanja) J.P. Morgana u Kini.

The Times je citirao povjerljive izvore iz Vlade SAD-a (dokument o pojedinostima) o tome kako je banka uključena u zapošljavanju djece utjecajnih kineskih dužnosnika kako bi ostvarili unosne poslove u zemlji.

Kada su SAD-ovi savezni dužnosnici najavili kaznu protiv J.P. Morgana, banka je priznala krivnju, rekavši da je zaustavila praksu zapošljavanja u Kini 2013. godine, neposredno nakon što je došla pod federalnu istragu.

Prema DIP istražiteljima u predmetu protiv J.P. Morgana, The New York Times izvještava da će se provodit istrage i protiv drugih banaka kao što su HSBC-a, Goldman Sachs i Deutsche Bank…

Šef DIP-a, Andrew J. Ceresney izjavio je: "Mi radimo i ne očekujemo da će ovo biti posljednja akcija koja proizlazi iz tog nadzora” jer je rastući popis regulatornih problema u JPMorgana uz 6 milijardi dolara tzv London kit trgovanja, u korupcijskim skandalima banka je dosegla obim od 13 milijardi dolara nad prodajom hipotekarnih paketa vrijednosnica do financijske krize 2008. godine.

Ono što zabrinjava je činjenica da iza ovih kriminalnih aktivnosti počinjenih od strane banaka nema top bankara koji su završili u zatvoru zbog financijske krize.

A ONI stoje iza svega!

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: