person_outline
search
hrendeitpt
Josip Pečarić Josip Pečarić
  • Posted
  • Read 1848 times

Josip Pečarić: HAZU i Zečeviuz

Predrag Pedja Mišić: 'Pa ni u ove dane blagdana nemate ni stida ni srama. Prvo ta ista matična država je pripadnike mog naroda dovela u situaciju da se stidimo i sramimo zločina koje je počinila srbočetnička armija, politikom Miloševića, Ađžića i ostalih velikosrba i četnika....

Poštovane kolegice akademkinje, poštovane kolege akademici,

'Vjerujem da ste jučer vidjeli kako je izaslanik srbijanskog premijera Vladimir Božović ponovio riječi premijera Aleksandra Vučića "da se nadamo da nikada više neće biti Jasenovca, da nikada više neće biti Oluje, da nikada više neće biti ubijanja ni progona. Vučićev izaslanik nam u Zagrebu poručuje: 'Branit ćemo Srbe svim sredstvima.'
http://direktno.hr/en/2014/domovina/72620/Vučićev-izaslanik-u-Zagrebu-Branit-ćemo-Srbe-svim-sredstvima.htm

'U svom govoru na domjenku SNV-a u Novinarskom domu, Vladimir Božović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Srbije, koristio je iste teze kao i Slobodan Milošević, posebice kad je govorio o navodnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj i namjeri Srbije da ih 'brani svim raspoloživim sredstvima', - kaže se u Priopćenju MVP RH.
http://direktno.hr/en/2014/domovina/72625/Stier-reagirao-Vučićev-izaslanik-koristio-teze-kao-i-Milošević.htm

Zar vas, drage kolegice i kolege, ne podsjeti ovo ponavljanje Oluje nekog srpskog političara u RH reagiranje Glavnog tajnika HAZU kada vam nije htio poslati obavijest o predstavljanju moje knjige: Hrvatski genocide: Napravili zečeve od Srba.

Obavijest nije poslana ni kada sam poslao Upravi Akademije Miloševićev citat u kome je srpsku vojsku u 'Oluji' usporedio sa zečevima. Valjda je Uprava zaključila kako je to itekako pametna odluka jer su predstavljači bili neki od najodgovornijih što su hrvatski branitelji od agresorske fašističke vojske napravili – zečeve!

Nije na tom ministarstvu da reagira na govor Milorada Pupovca. Npr. Milorad Pupovac nas uči:
'Stradanje jednoga od nas ne može biti razlog za vrijeđanje spomena i sjećanje na stradanje bilo kojega drugoga od nas.'

Pitanje je: Odnosi li se to na naše HOS-ovce? Kako onda Pupovac i slični njemu mogu vrijeđati spomen ploču poginulim HOS-ovcima. Valjda ih ne smatra jednako vrijednim jer su u Hrvatskoj branili Hrvatsku.

Ali reagirao je jedan od onih hrvatskih Srba kojima su trebale hrvatske vlasti ići pokloniti se i čestitati im Božić, poznati branitelj iz Vukovara Predrag Pedja Mišić:

'Pa ni u ove dane blagdana nemate ni stida ni srama.
Prvo ta ista matična država je pripadnike mog naroda dovela u situaciju da se stidimo i sramimo zločina koje je počinila srbočetnička armija, politikom Miloševića, Ađžića i ostalih velikosrba i četnika.
Provodeći politiku velike srbije ubijala, protjerala stotine tisuća Hrvata, Srba, Mađara, Rusina i svih drugih koji su se suprotstavili velikosrbstvu, da budem jasniji klanju i ubijanju žena djece i staraca, od Ovčare, do Škabrnje.

Danas nakon 25 godina u srcu Hrvatske glavnom gradu lijepe naše držite velikosrpske govore koji neodoljivo podsjećaju na devedesete.
Sram vas bilo uoči Tri kralja, u iščekivanju rođenja Isusa po julijanskom kalendaru, nemate ni stida ni srama, kako bi i imali kad vjernici niste nikad bili.

Gospodine Milorade vama i vašoj bratiji otvoreno s imenom i prezimenom poručujem velikosrbe i četnike pobijedili smo 91, pobijediti ćemo i sada, neću vam dozvoliti da moju domovinu ikada više ugrozite.
Ljubav prema Bogu i Domovini je jača i veća nego ikada prije.
Pripadnicima mog naroda poruka ljubavi Hristos se rodi, a vi idite u matičnu državu'.

Pa zar nije prirodno ponašanje i Pupovca i onih u Srbiji kada HAZU zabranjuje samo slanje obavijesti o takvoj mojoj knjizi s takvim predstavljačima?
Zar nije prirodno takvo njihovo ponašanje kada ih HAZU štiti od poruge?
Zar ne bi bilo prirodno očekivati da HAZU bude na strani Mišića i drugih Srba, a bilo ih je mnogo, koji su branili hrvatsku domovinu?

Umjesto toga vama je, drage kolegice i kolege, važnije je li vam prihvatljiv simbol i pozdrav pod kojim su HOS-ovci i mnogi drugi branitelji ginuli za Hrvatsku. i to danas – toliko godina poslije veličanstvene hrvatske pobjede!

S druge strane, moram reći kako sam izgleda bio nepravedan prema glavnom tajniku HAZU. Tvrdeći kako sam rođen u tada nepostojećoj Socijalističkoj Republici Crnoj Gori on je zapravo htio naglasiti kako sam rođen u Kotoru, zar ne? Htio je da se mnogo više piše o mom rodnom gradu. To je tako razumjela i naša Marija, pa evo i nove njene pjesme na tom tragu:

DIV KOTORSKI
Profesore, Božji daru,
Sine puka hrvatskog,
Kao svijeća na oltaru
Izgaraš zbog roda svog.
Snagu uma Bog ti dao
Strepi pred njim dušmanin,
Junaštvom se opasao
Kotorskoga kraja sin.
Neka sikte ljute zmije
Nek pucaju strijele, grom,
''Za Dooom!' širom Kroacije
Josip kliče snagom svom.
Zalud mržnja i osveta
Zalud vrišti paklen vrag,
Naš Pečarić, div kotorski
Stijegu, Križu, čuva trag.
Marija Dubravac, Brisbane

A kad je već tako evo jedna zanimljivost: ZDS je čini se postao općeprihvaćeni pozdrav u RH. Eto vidim ga i u podnaslovu teksta Nenada Piskača: Kad ONO i DSZ za dom spremno krene
http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/nenad-piskac/25696-n-piskac-ono-i-dsz-u-kontekstu-nove-srbijanske-agresije-na-hrvatsku.html

Dr. Stjepandić, koji je optužio bivšeg ministra Jovanovića i Glavnog tajnika HAZU-a za znanstveno nepoštenje, mi je poslao link na:
http://narod.hr/hrvatska/ustaske-mirovine-antifasisticke-mirovine-sto-znamo-njima

S napomenom: Vidi na dnu teksta.
Pogledao sam. Pogledajte i vi. J

S poštovanjem,
Akademik Josip Pečarić

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: