person_outline
search
hren
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 721

SIRIJA I IRAK ZAJEDNO PROTIV TERORISTA!

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad naglasio je važnost jačanja suradnje i koordinacije sa susjednom zemljom Irakom u borbi protiv stranih sponzora terorizma i ekstremističkih grupa.

Tijekom sastanka s iračkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Faleh al-Fayad u Damasku u četvrtak, Assad je izjavio da su dvije zemlje trebaju poboljšati suradnju u borbi protiv terorističkih organizacija.

Sirijski lider je također opisao terorizam i njegovu destruktivnu Takfiri ideologiju kao zajedničke neprijatelje svoje zemlje i Iraka.
Dvije strane još je naglasio da terorizam ne poznaje granice, pozivajući na usklađene međunarodne napore u borbi protiv terorizma.
Rekli su, ne samo da će rješavanje tekuće krize u Iraku i Siriji oblikovati budućnost Bliskog istoka, već će također utjecati na cijeli svijet.

Zapovjednik iračkog protuterorizma (CTS) general pukovnik Talib Shaghati, priopćio je u srijedu navečer da su iračke snage uspjele oteti kontrolu nad 70 posto istočnog Mosula.

Irački vojni vojnici, uz podršku boraca iz mobilizacijskih jedinica - poznatiji kao Hashd al-Sha'abi - i kurdskih Peshmerga snaga, trenutno su uključeni u zajedničkoj borbi protiv Daesh terorista.

Last modified on Tuesday, 03 October 2017 08:38
(1 Vote)

Donirajte

Amount: